Seyhan Belediyesi Emekçileriden TİS İçin Eylem

Adana Seyhan Belediyesi emekçileri, TİS sürecinin tıkanması ve taleplerinin karşılanmaması üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi.

Adana'nın Seyhan ilçesinde Tüm Bel-Sen Adana Şubesi ile Seyhan Belediyesi arasında süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün Seyhan Belediyesi emekçileri basın açıklaması gerçekleştirdi.

Seyhan Belediyesi Barış Anıtı önünde toplanan emekçiler adına okunan basın açıklamasında "Seyhan İlçe Belediyemiz ile 2,5 aydır Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri yürütmekteyiz. İlk günden beri Sendikamızın teklifi ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ve yeni seçim dönemi dolayısı ile belediyemizin mali bilançosu ve bütçesini zorlamamak adına önceki yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesi ile elde ettiğimiz kazanımların arttırılmadan aynen devam etmesi yönünde olmuştur. Ancak İdaremiz ekonomik durumunu gerekçe göstererek ısrarcı olduğumuz ve vazgeçmeyeceğimiz kazanımlarımızı yok saymaktadır." denildi.

Seyhan Belediyesi'nin Türkiye'nin 8. büyük ilçe belediyesi olduğunu belirten Tüm Bel Sen Adana Şube Temsilcisi "Emekçilerimiz ile yapılan karşılıklı görüşmeler sonucunda memurlarımız hiçbir kazanımından vazgeçmeyeceğini belirtmiş ve hazirunda bulunanlar ile yapılan oylama sonucunda 'diğer mali haklarımız yoksa sosyal denge tazminatı da olmasın, sendika bizim adımıza diğer mali hakların olmağı bir toplu sözleşme imzalamasın' kararı çıkmıştır.

Bu karar doğrultusunda Sendikamız emekçi memurlarının yanında olup, bu zamana kadar elde edilen tüm kazanımlarımızın yer aldığı sözleşme imzalanana kadar mücadelemiz eylem ve eylemsizliklerle devam edecektir." diyerek bundan sonraki süreçte grev dahil her türlü eylem ve etkinlik ile mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Belediyenin içerisinde oturma eylemi yapan emekçiler, "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz", "Zafer Direnen Emekçinin Olacak", "Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganlarıyla eylemi sonlandırdı.

Mücadele Birliği/Adana