Mücadeleci Sendikalar, düşük ücretlerle çalıştırılmaya, açlık koşullarında yaşam mücadelesi vermek zorunda bırakılmaya karşı "Temmuz'da Zam Şart" kampanyası başlattı.

Mücadeleci Sendikalar, KATAŞ-SEN, Öğretmen Sendikası, DGD-SEN, Dev Tekstil, Enerji-Sen, TOMİS, İnşaat-İş, Mağaza Market-Sen bugün itibariyle açlık sınırıyla yarışan asgari ücret düzenine son vermek için Temmuz'da zam şart diyerek kampanyayı başlattıklarını duyurdu.

Mücadeleci Sendikalar, sosyal medya hesaplarından "Temmuz'da Zam Şart" kampanyasını açıklayan bildiri ve görsellerle paylaştı.

 

"Boğazımızdaki Lokmaya Dahi Göz Dikiyorlar"

"İnsaca Yaşayacak Ücret İstiyoruz!" başlığını taşıyan bildiride "Ücretlerimiz yetmiyor, temel ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Karın tokluğuna dahi yetmeyecek ücretler ile yaşamamız isteniyor. Boğazımızdaki lokmaya dahi göz dikiyorlar" denildi.

 

"Emekliler Açlık Koşullarında Yaşam Mücadelesi Veriyor"

Tüm değer ve zenginlikleri üreten işçilerin 17 bin 2 liralık asgari ücrete mahkum edilerek yoksulluğun dibinin dayatıldığını, işçilerin emeklerinin karşılığını alamadığını, yıllarca düşük ücretlerle karın tokluğuna çalıştıktan sonra emekli olan işçileri ise adeta nüfus fazlası olarak görüldüğü ve, açlık koşullarında yaşam mücadelesi vermek zorunda bırakıldığı ifade edilen bildiride "Hayat pahalılığı, alım gücünün düşmesi, yüksek enflasyon ortadayken asgari ücretin ve emekli aylığının yeteceğini hiç kimse iddia edemez. İşçilerin payına yoksulluk düşerken, patronlar sınıfı servet üstüne servet katıyor" denildi.

 

"Susan Korkan El Açan İşçiler Olmayacağız"

"Düşük asgari ücret" politikasıyla daha çok sömürü, ağır çalışma koşulları, baskı ve mobbing dayatıldığını, patronlar için ülkeyi ucuz iş gücü cennetine çevirdikleri yetmezmiş gibi, vergi indirimleri, teşvikler gibi her türlü desteğin sunulmaya devam edildiği ifade edilen bildiride "Hatta işçinin ücretinin bir kısmı yine işçiden toplanan parayla ödeniyor. Geçinemediği için intihar eden işçiler ülkesine dönerken, utanmadan hala kemer sıkmaktan bahsediyorlar, kölelik düzeninde hız kesmeden yola devam edilirken işçilerin yaşamlarını çekilmez hale getirenlerin, boyun eğen, susan, korkan, el açan işçiler olmamızı istiyorlar. Kabul Etmiyoruz!" denildi.

İşçilerin yaşamnın çay-simit hesabıyla ölçülemeyeceği belirtilen bildiride “Asgari ücrete zam yapılacak mı” tartışmaları arasında yoksulluğa mahkum edilmeye izin vermeyecekleri vurgulandı.

 

"Temmuz'da Zam Şart!"

Göstermelik kurulan masalarda işçilerin yaşamı dışında her şeyin konuşulduğu ifade edilen bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Açlık sınırıyla yarışan asgari ücret düzenine son vermek için Temmuz'da zam şart diyoruz. Üç kuruşa beş kuruş katmak için değil, insanca yaşamaya yetecek bir asgari ücret için Temmuz'da zam şart diyoruz.

Yaşamımızı patronların iki dudağı arasına bırakmamak için Temmuz'da zam şart diyoruz.

Emeklilerin seçim günleri hatırlanan birer oy deposu olarak görülmesine, sadakaya muhtaç bir yaşamı dayatmasına karşı emekli aylığına Temmuz'da zam diyoruz"

 

"Birliği, Mücadeleyi, Örgütlülüğü Büyütmeye"

Sendikal haklarımıza sahip çıkarak, insanca çalışma ve yaşam koşulları için Temmuz'da zam şart diyerek kampanyayı başlattıklarını belirten Mücadeleci Sendikalar "Bizi temsil etmeyenlerden beklentilere girmek yerine hakkımız olan Temmuz'da zam sart demek için birliğimizi, mücadelemizi, örgütlülüğümüzü büyütmeye çağırıyoruz" diyerek tüm emekçileri sosyal medya hesaplarını takip etmeye ve "Temmuz'da Zam Şart" kampanyasının çalışmalarına katılmaya çağırdı. .