< Öğretmen Sendikası Gözaltıları Beyazıt Meydanı'na Yürüyüşle Protesto Etti

Öğretmenler Sendikası, Ankara'da gözaltına alınan üyeleri için İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'ndan Beyazıt Meydanı'na yürüdü.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası), Ankara’da bugün akşam saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde on bir üyesinin ve iki destekçilerinin gözaltına alınmasını Sultanahmet Meydanı'ndan Beyazıt Meydanı'na yaptığı yürüyüşle protesto etti.

Öğretmen Sendikası, Eğitim Nöbeti'nin 4. gününde Ankara'daki gözaltıların ardınan yürüyüşle protesto etme kararı aldı.

Öğretmenlere dayanışma ziyaretinde olan Mücadele Birliği Platformu, Eğtim-Sen, Enerji-Sen ve ÇHD üyeleri de öğretmenlere katılarak destek verdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden başlattıkları yürüyüşte 'Taban Maaş, Süresiz Sözleşme, Eğitim İş Kolu, Hakkımız Olanı Alacağız" yazılı pankart açan öğretmenler"Gerçek Adını Sen Mi Söylersin Yoksa Biz Mi Söyleyelim Yalancı Patroncu Yusuf Tekin", "Bu Bakanın Yetkisizliği Şakamııığ" yazılı dövizler taşıdı.

Polis, yürüyüş boyunca öğretmenleri engellemeye çalıştı.Polisin engellemelerini her defasında aşan öğretmenler yol boyunca "Mücadele Dersini Öğretmenler Verecek", "Patroncu, Yalancı Yusuf Tekin İstifa", "Gözaltılar, Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz', "Taban Maaş Hakkı Meclise ÖMK'ye" sloganları attı.

Yürüyüş sırasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslenen Öğretmen Sendikası MYK Üyesi Ozan Fındık, "Bu sizin eseriniz. Öğrencilerimizle, işyerimizde, derslerimizde değiliz haklarımız peşinde koşmak için sokaklardayız. Siz yarattınız bunu. Eğitimi patronların çıkarına bıraktınız. Böyle bir hayatı kabul etmiyoruz" dedi.

Öğretmenler, Beyazıt Meydanı'na ulaştığında basın açıklaması yaptı. Öğretmen Sendikası Bölge Temsilcisi Damla Topuz, "Bizim taban maaş hakkımız vardı. Tabii bu patronların işine gelmedi. Çünkü patronların derdi eğitim değil. Çocuklarınızı gönderdiğiniz özel okullar sizin çocuklarınıza eğitim derdinde değil. Tek bir dertleri var o da daha fazla para kazanmak. Oralar okul değil, oralar ticarethane. Yusuf Tekin de o ticarethanelerin bakanı, patronların bakanı. Biz sesimizi çıkardığımızda ise karşımıza polisi diktiler. Şiddet uyguladılar, gözaltına aldılar. Niçin? Asgari ücretler çalışmayalım dediğimiz için gözaltına aldılar" dedi. Dayanışmaya gelen kurumlar da kısa konuşmalarla Öğretmen Sendikası'nın verdiği mücadelenin tüm emekçileri ilgilendiren eğitim alanında çok önemli bir mücadele ve haklı bir mücadele olduğunu belirterek Öğretmen Sendikası taleplerini elde edinceye kadar olanlarla birlikte mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladılar.

Damla Topuz son olarak "Taban Maaş Hakkı hepinizin hakkı, çocuklarımızın gelecek hakkı. Taban maaş hakkı gelirse öğretmenler mutlu olur. Bugün birçok meslektaşımız geçinemediği için mesleğini bırakıyor. Öğren öğretmenler meslek bırakıyor öğretmenler yoksun nasıl vicdanınız el veriyor" dedi.

Topuz tüm öğretmenleri ve dayanışma dostlarını Özel Sektör Öğretmenlerinin mücadelesine güç vermeye bulundukları illerde Milli Eğitim Müdürlükleri önündeki Eğitim Nöbeti'ne katılmaya çağırdı.

Öğretmenler basın açıklamasının ardından yine sloganlarla Sultanahmet'te nöbet alanına yürüdü. Dayanışmaya gelenlerle halay çekilerek bir nöbet daha sona erdi.