"Özel Sektör Öğretmenlerinin Kazanımı Bütün Sınıfın Olacak"

Mücadele Birliği Platformu, Öğretmen Sendikası'nın İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde süren Eğitim Nöbetine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerinin "Taban Maaş Meclise ÖMK'ya talebiyle Ankara'da TBMM önünde ve il Eğitim Müdürlükleri önünde sürdürdüğü Eğitim Nöbeti 4. gününde. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın verdiği mücadeleyi başta eğitim emekçileri olmak üzere devrimci örgütler, sendikalar, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri tarafından sahiplenerek dayanışmada bulunuyor.

Mücadele Birliği Platformu da bugün özel sektör öğretmenleriyle dayanışma için İstanbul'da Eğitim Nöbeti'ndeydi.

"Mücadele Dersi Veren Öğretmenler Kazanacak", "İşçi Öğretmen Elele Mücadeleye", "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Taban Maaş Hakkı Kavgasının Kazananı Sınıf Olacak" yazılı dövizler taşıyan Mücadele Birliği Platformu "Mücadele Dersini Öğretmenler Verecek", "Baskılar, Gözaltılar, Tutuklamalar Bizi Yıldıramaz", "Taban Maaş Hakkı Meclise ÖMK'ye" sloganlarıyla nöbet alanına geldi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve dayanışmaya gelen Eğitim-Sen üyeleri de "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganları ve alkışlarla karşıladı.

Hep birlikte "Taban Maaş Hakkımız, Geri Alacağız", "Yaşasın Öğretmen Sendikası" sloganları atıldı. Mücadele Birliği Platformu adına konuşan Sena Şat "Hepimize örnek olduğunuz, sınıfın önünde, sınıf kavgası verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki, verdiğiniz bu kavga sadece sizin kavganız değil, bugün güvencesiz çalışan, geleceksizlik kaygısı olan milyonlarca emekçi var. Sizler de bu emekçilerinin bir parçası olarak, sizden alınan gasp edilen taban maaş hakkını savunmak için Ankara sokaklarına çıktınız. Bugün İstanbul'dasınız ve ülkenin birçok yerinde nöbettesiniz. Sizin Eğitim Nöbetinizi selamlıyoruz. Kazanımlarınız, zaferleriniz sadece sizin değil, bütün sınıfın olacaktır. Verdiğiniz bu mücadelenin umut olduğunu ve kazanacağınıza inancımızın sonsuz olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

Ankara'da Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerinin gözaltına alınmasının öğrenilmesi üzerine öğretmenler Beyazıt Meydanı'na yürüyüş kararı aldı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine dayanışma ziyaretinde olan Mücadele Birliği Platformu, Eğitim-Sen, Enerji-Sen ve ÇHD üyeleri de yürüyüşe katıldı.