TBMM kapısında Eğitim Nöbetinde olan Öğretmen Sendikası üyelerine polis saldırdı. 13 kişi gözaltına alındı. Öğretmen Sendikası gözaltı aracında sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak "Bu özel sektör öğretmenlerinin haysiyet mücadelesidir. Asla geri adım atmayacağız" dedi  Tüm öğretmenlere ve kamuoyuna MEB önündeki ve illerin Eğitim Müdürlükleri önündeki Eğitim Nöbeti'ne destek verme çağrısında bulundu.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerinin Ankara'da TBMM kapısında sürdürdüğü Eğitim Nöbetine 4. gününde polis saldırdı. Öğretmen Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali, sendika yöneticileri ve üyelerinin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Öğretmen Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali gözaltı aracında sosyal medya üzerinden gözaltına alınmalarına tepki gösterdi.

 

 

"Bizi Ne Gözaltılar Ne De Tutuklamalar Yıldırabilir"

Öğretmen Sendikası olarak TBMM önündeki Eğitim Nöbeti'nin 4. gününde olduklarını belirten Edebali, "Bize söylenen yalanlar ve tutulmayan sözler karşısında ekmek, memleket ve gelecek mücadelesini bakanlığın önüne taşıdık. Bize söylenen yalanlar karşısında öğretmenlerin haysiyet mücadelesini Bakan Yusuf Tekin, bakanlık öğretmenleri patronların insafına terk ediyor. Asgari ücret düzeyinde maaşlara mahkum ediyor. Bunu kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte gözaltına alındık. Bizi ne gözaltılar ne de tutuklamalar yıldırabilir. Bir kere Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası bu mücadeleye başladı. Biz yüz binlerce öğretmene çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Verdikleri mücadelenin TÖZOK'a, TÖZ-EF'e, Özel Öğretim Kurumları Derneği'ne ve tüm patronlara karşı onurlu bir yerde durduğunu ve bundan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Edebali, tüm öğretmenlere birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

 

"Bu Asgari Ücret Düzenini Yeneceğiz"

Edebali "Bu hak kazanılacak. Taban Maaş Hakkı kazanılacak. Bakanlığın önünde nöbet tutularak kazanılacak. İllerde sokaklara çıkılarak kazanılacak. Hiçbir patrona karşı geri adım atmayacağız. Yaşasın Öğretmen Sendikası, yaşasın mücadelemiz. Gururluyuz. Hiçbir şekilde aldığımız hiçbir karardan pişman değiliz. Tüm taleplerimizin arkasındayız sonuna kadar. Verdiğimiz emek ve haysiyet mücadelesinde bunlar da var biliyoruz. Gelir adım atmıyoruz. Önünüze konulan barikatları aştık. Gözaltı tehditlerine boyun eğmedik. İşten atma saldırılarına karşı dik durduk. Bunu da kazanacağız köşeye sıkıştılar. Bu asgari ücret düzenini yeneceğiz. Tamam maaş hakkını geri alacağız" dedi.

"Tüm Öğretmenler Meslektaşlarının Yanında Olmalıdır"

Sendika MYK üyesi Umut Erkut ise *Anayasal barışçıl demokratik bir eylemi bugün gözaltıyla sonuçlandırdılar. Öğretmen arkadaşlarımız bugün meslektaşlarının yanında olmak zorundalar. Mücadeleye nöbete bütün memlekette il milli eğitim müdürlükleri önünde, meclis önünde Milli Eğitim Bakanlığı önünde yine mücadeleye desteğini dayanışmasını asla esirgememelidir. Birlikte kazanacağız birlikte dayanışacağız birlikte kazanacağız" dedi.

Öğretmen Sendikası tüm öğretmenleri TBMm önünde ve illerde Milli Eğitim Müdürlükleri önünde Eğitim Nöbetine destek verilmesi çağrısında bulundu.