< < Öğretmen Sendikası İstanbul'da Eğitim Nöbetinde

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) üyelerinin Taban Maaş Hakkı ve taleplerinin Öğretmen Meslek Kanunu'da yer alması için Ankara Meclis Parkı'nda başlattığı Eğitim Nöbeti İstanbul'da ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bugün başladı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) Taban Maaş Hakkı,Belirli süreli sözleşmelere son verilmesi, ⁠Mecliste oylanacak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda özel sektör öğretmenlerinin haklarının da yer alması talepleriyle 26 Mayıs'ta Ankara'da yaptığı kitlesel eylemin ardından Meclis (Milli Egemenlik) Parkı'nda Eğitim Nöbetine başlamıştı. Ankara'da başlayan Eğtim Nöbeti illerde de Milli Eğitim Müdürlükleri önünde yapılacak.

Öğretmen Sendikası üyeleri bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Eğitim Nöbetine başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde "Taban Maaş, Süresiz Sözleşme Eğitim İşkolu Hakkımız Olanı Alacağız" yazlılı pankart açan öğretmenler "Taban Maaş Hakkımız, Geri Alacağız", "Patronların Bakanı Yusuf Tekin İstifa" sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Damla Turgut, üç yıldır ellerinden alınan taban maaş hakkını geri almak ve güvenceli koşullarda çalışmak için okullarda, alanlarda, sokaklarda mücadele verdiklerini söyledi.

Ankara’ya Meclis önüne gittik, taleplerini dile getirdiklerini Şubat ayında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile yaptıkları görüşmede, 2014 yılında patronların talepleri doğrultusunda elimizden alınan taban maaş hakkımızın geri verileceği yönünde sözler verdiğini fakat çıktığı bir televizyon programında ise bunun tam tersi bir ifadeyle böyle bir gündemlerinin ve yetkilerinin olmadığını ifade ettiğini hatırlattı.

Yusuf Tekin'e seslenen Topuz, "Yetkili kim? Madem bakanlığına bağlı çalışan öğretmenleriniz için böyle bir yetkiniz yok neden hala o koltukta oturuyorsunuz? Hangi ünvanla bu kararları alıyorsunuz? Yalanlar söyleyerek oyaladığınız öğretmenler, ekmek kavgasında kayboluyor… Öğretmenler yaşam mücadelesi veriyor. Bu söylediğiniz yalanların hesabını nasıl vereceksiniz?" diye sordu?

Söylenen yalanların hesabını sormak için 26 Mayıs’ta yüzlerce eğitim emekçisinin Ankara’da bir taleplerimizi bir kez daha haykırmak için meclis önüne yürümek istediklerini, fakat öğretmen emeğini gasp eden patronların önüne barikat kurmayan polisin, hatırlatan Topuz, "Kararlı mücadelemiz ve iradeli duruşumuzla bu barikatı da aştık. Başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde eş zamanlı eğitim nöbeti direnişimiz başlamıştır" dedi.

Taleplerini ise

"- Taban maaş hakkımızı istiyoruz.

- Belirli süreli sözleşmelere son diyoruz.

- ⁠Mecliste oylanacak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda özel sektör öğretmenlerinin haklarının da yer almasını istiyoruz" şeklinde sıralayan Topuz Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda taleplerine yer verilene kadar direniş nöbetini devam ettireceklerini vurguladı.

Topuz "Yalan ve sömürü üzerine kurduğunuz bu düzeni al aşağı edeceğiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz!Yaşasın öğretmen sendikamız" dedi.

Öğretmen Sendikası üyeleri açıklamanın ardından Sultanahmet'te Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yakınındaki yeşil alanda pankartlarını açarak Eğitim Nöbetine başladı.

Öğretmen Sendikası üyelerinin Eğitim Nöbeti'nin ilk gününde Eğitim-Sen üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.