Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri bugün Taban Maaş Hakkı ve diğer talepleri için bir kez daha ankara'daydı. Milli Eğitim Bakanlığı önündeki açıklamadan sonra meclise yürümek isteyen öğretmenlere polis saldırdı. Öğretmenler kararlılıkla barikatı aşarak Meclis Parkı'nda açıklama gerçekleştirdi. Öğretmen Sendikası 5 Günlük Eğitim Direniş Nöbeti başlattı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) üyeleri bugün birçok ilden gelerek Ankara'da meclise yürüdü.

Geçen yıl 29 Aralık'ta yine Taban Maaş Hakkı için yürüyüş ve Meclis Parkı'nda açıklama yapan öğretmen Sendikası Yusuf tekin'den taban maaş hakkının verilmesi için çalışma başlatacaklarını sözünü almıştı. Fakat geçen 5 aylık sürede bir sonuç alınmadığı gibi bu konuda herhangi bir çalışmanın bulunmadığını da öğrenen öğretmenler Bugün Yusuf Tekin'e sözünü hatırlatarak istifasını istedi.

Kızılay'da bulunan sendika genel merkezi önünden 11.00'de toplanan Öğretmen Sendikası üyeleri "Asgari Ücret Düzenine Son! Taban Maaşı Hemen!, Haklarımız ÖMK'ya!", "Patronların Bakanı Yusuf Pekin İstifa", Bizden Çalmanı Geri İstiyoruz 5580 9/2 Taban Maaş", "Belirli Süreli İş Sözleşmesine Son!" yazılı dev pankartlar ve flamalarla ve taleplerini içeren dövizlerle Güven Park'a yürüdüler. Burada bekleyen sendika üyeleri, Eğtim-Sen, Eğitim-İş ve sendika ve demokratik kitle örgütlerinden çok sayıda kişiyle sloganlarla Milli Eğitim Bakanlığı önüne yüründü.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.

"Taban Maaş Hakkımız Geri Alacağız", "Patronların Bakanı Yusuf Tekin İstifa" , Mücadele Dersini Öğretmenler Verecek", Taban Maaş Hakkımız, Söke Söke Alırız", "Patronlara Değil Eğitime Bütçe" sloganlarını atan Öğretmen Sendikası üyeleri MEB önünde taleplerini haykırdıktan sonra, TBBM yakınındaki Milli Egemenlik Parkı'na gitmek için harekete geçti.

Polis barikat kurarak öğrenmenlere saldırarak darp etti. Fakat öğretmenler kararlı bir şekilde barikata yüklendi ve barikatı aşarak sloganlarla Mili Egemenlik Parkı'na yürüdü.

Öğretmen Sendikası üyeleri taleplerinin Asgari Ücret Düzenine Son,Taban Maaş Hakkı, Haklarımız ÖMK'ya,Belirli Süreli İş Sözleşmesine Son, Eğitim İş Kolu Kurulsun, ve Kamusal Eğitim olduğunu belirterek taleplerinin kabul edilmesi için beş günlük eğitim nöbetine başladı.