Bayraklı Belediyesi'nde, maaşlarından yüzde 30 kesinti yapılan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler, çeşitli eylemlerle haklarının gasp edilmesini protesto ediyor.

Bayraklı Belediyesi'nde, maaşlarından yüzde 30 kesinti yapılarak gasp edilen Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler iki gün önce belediye binası önünde basın açıklaması yaparak haklarının ödenmesini istedi.

Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler bugün de eyleme yemek boykotuyla devam etti. Yemek ödenekleri olmayan emekçiler belediyede yemekhane bulunmadığı için dışarıda yemek ya da evlerinden yemek getiriyor.

Bugün de belediye önünde evlerinden getirdikleri yiyeceklerle yer sofrası kurarak, yüzde 30 'luk kesimntiyle halklarının gasp edilmesini protesto etti.

Eylemde konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Nihat Filiz “Bu ay TİS iyileştirmeleri yatırılmadı. Bunun yanı sıra yemek paralarımız da yatırılmadı, biliyorsunuz belediyede yemekhane de yok. Arkadaşlar evlerinden bir şeyler getirdi ve burada yer sofrası kurduk. Elde ettiğimiz kazanımların elimden alınmaya çalışıldığını hissediyoruz. Dün belediye başkanımızla da görüştük, kendince haklı noktaları olabilir o ayrı. Fakat bunun yaratıcısı bizler değiliz. Bizler gerçek anlamda hizmet üretiyoruz. TİS’in aşağı çekilmesi gündeme gelirse yeniden eylemde olacağız” dedi. İlerleyen günlerde İzmir'de büyük çaplı bir eylem gerçekleştirileceklerini de belirtti.

KESK-AR'ın araştırmasına göre açlık sınırı 20 bin lira, yoksulluk sınırı ise 60 bin liraya dayandığını hatırlatan Filiz, böylesi bir ortamda bizim TİS'i tartışmaya açmanın doğru olmadığını ifade ederek, TİS'i tartışmak yerine sendikalarla yan yana gelerek daha asgari müştereklerde nasıl bulabileceklerini tartışmaları gerektiğini ifade etti.