< Buca Belediyesi İşçilerinden Ek Protokol Eylemi

 

Buca Belediyesi işçileri, Genel-İş ve belediye arasında yürütülen ek protokol görüşmelerinin tıkanmasını belediye önünde protesto etti.

Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) İzmir 5 No’lu Şubesinin örgütlü olduğu Buca Belediyesi işçileri için belediye ile sürdürdüğü ek protokol görüşmelerinin tıkanması üzerine belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Gelirde Adalet İstiyoruz, Geçinemiyoruz!” yazılı pankart açan işçiler, sık sık “Gelirde Adalet İstiyoruz”, “İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganları atarak belediyenin ücret artışında ayak diremesini protesto etti.

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras, yaptığı açıklamada belediye işçilerinin birçok açıdan ayrımcılıkla karşı karşıya olduğunu ve işçilerinin yaşadıkları sorunlara her geçen gün yenisinin eklendiğini aktardı.

 

"Kamu Çalışanlarına Yönelik Düzenlemede Belediye İşçilerinin Adı Bile Geçmiyor"

“Siyasal iktidar tarafından çalışanlara yönelik yapılan ya da yapılması planlanan kısmi düzenlemelerde belediye işçilerinin adı bile ne yazık ki geçmiyor. Kamu işçileri ve kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemelerden belediye işçileri yararlanamıyor ve dışında tutuluyor" diyen Aras diğer yandan işçilerin haklarına saldırıların hız kesmeden devam ettiğini, belediye işçilerinin mağduriyetlerinin giderek arttığını vurguladı.

 

"Maaşlarda İyileştirme İçin Ek Protokol İstiyoruz"

Ağır ekonomik koşullarda işçilerin geçinemez hale geldiğini de vurgulayan Aras, belediye işçilerinin maaşlarında iyileştirme olması için ek protokol yapılmasını istediklerini söyledi.

Bu talebin karşılıksız bırakılarak işçilerin mağdur edildiğini ifade eden Aras, "Talebimize kulak tıkayan ve ek protokol imzalamayı reddeden belediye yönetimlerini bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz" dedi.

 

"İşçilerin Sesine Kulak Tıkayanlara Karşı Mücadele Edeceğiz"

Aras "Yüksek enflasyon, zamlar ve eriyen alım gücünün yarattığı geçim sıkıntılarıyla mücadele eden; her gün kentleri kent halkı için yaşanılır hale getiren Buca Belediyesinde çalışan kadrolu ve şirket işçilerinin sesine kulak tıkayanlara karşı İzmir 5 Nolu Şube olarak mücadele edeceğimizi ve bu doğrultuda tüm haklarımızı kullanacağımızı buradan belirtiyoruz” dedi.