< İsrail – Filistin Arasında Hava Saldırıları

İsrail 5 Ağustos günü Gazze’ye bombardımana başladı. Bombardımanın ilk anlarında ölü sayısı 7, 40 da yaralı olduğu açıklandı. Ölenlerden biri 5 yaşındaki Alaa...

İsrail Başbakanı Lapid ve Savunma Bakanı Gantz ortak açıklama yaptı ve "Gazze'deki operasyon, İsrail vatandaşlarına yönelik somut bir tehdidi ortadan kaldırmayı amaçlıyor." dedi.

İsrail ordusu, İslami Cihat'ın Batı Şeria kadrolarından Bessam el-Sadi'nin tutuklanması nedeniyle Kudüs Tugayları'nın füze fırlatmasından korkarak Gazze Şeridi'nde 4 gündür OHAL sürdürüyordu.

İsrail öğle saatlerinde Gazze'deki Filistin Kulesi'ni bombaladı, Han Yunus'ta da patlamalar duyuldu.

İslami Cihat'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları bu saldırılara karşı çağrı yaparak "Halkımıza savaş ilanı anlamına gelen bu saldırıya müsamaha göstermeyeceğiz. Tüm direniş güçlerini, bu saldırganlığa karşılık vermek ve bu terörizme karşı koymak için tek cephede tek siperde ayağa kalkmaya çağırıyoruz." dedi.

Gazze'deki neredeyse tüm direniş örgütlerinin savaş pozisyonu alarak teyakkuza geçti. Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası, Gazze'ye yönelik saldırganlıktan tamamen işgalci İsrail'i sorumlu tuttuklarını duyurdu ve verilecek yanıt için tüm örgütlerin şu an görüştüğünü belirtti. Bu gelişmeler üzerine İsrail yeni bir bombardıman başlattı.

Kudüs Tugayları, komutan Taysir el-Cebari'nin öldürülmesine yanıt olarak başta Tel Aviv olmak üzere İsrail yerleşimlerini 100'den fazla füzeyle hedef aldığını duyurdu.

Ve Filistin’den İsrail’e yönelik büyük bir füze saldırısı başlattı; Tel Aviv, Siderot, Aşkelon ve Aşdod'da aralıksız sirenler çaldı.

Bu, 21 Mayıs 2021 gecesinden bu yana Gazze'den yapılan ilk büyük roket salvosu.

Saat 21:00'da başlayan füze saldırılarında yüzlerce füze atıldı. Cenin Tugayı, Gazze-İsrail savaşı sürerken Cenin'de silahlarla sokağa çıktı. Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Ulusal Direniş Tugayları, işgalci İsrail'in saldırılarına karşılık Netivot yerleşimini füzeyle bombaladığını duyurdu. Ulusal Direniş Tugayları ve Nasır Selahaddin Tugayları, Kibbutz Be'eri bölgesine füze saldırısı gerçekleştirdi...

Kudüs Tugayları, operasyonun adını "Meydanların Birliği Operasyonu" olarak açıkladı.

Tel Aviv'e atılan füzelerle Ben Gurion Havalimanı da vuruldu. Filistin ve İsrail arasında süren hava saldırılarında 5 Ağustos günü 10 Filistinli yaşamını yitirdi, 79 kişi ise yaralandı. Ve Cenin'deki Ortak Operasyon Odası, bu akşamdan itibaren Batı Şeria'da siyonist yerleşimcilerin tüm hareketliliğini yasakladıklarını ilan etti.

6 Ağustos’un ilk saatlerinden itibaren de FDKC Ulusal Direniş Tugayları Aşkelon'un güneyini füzelerle vurdu, FHKC, Ebu Ali Mustafa Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki bir askeri alanı ve Kefer Meymon yerleşimini ağır kalibreli füzelerle hedef aldı. Kudüs Tugayları, Mücahid Tugayları, Ulusal Direniş Tugayları ve El Aksa Şehitleri Tugayları, Netivot, Siderot ve Kissufim'i füze yağmuruna tuttu. Bu arada Ulusal Direniş Tugayları, füze birimindeki savaşçılarından Hasan Muhammed Mansur'un hayatını kaybettiğini duyurdu.

FHKC, Ebu Ali Mustafa Tugayları, Kefer Saad bölgesini 120 mm'lik havan toplarıyla hedef aldı.

Kudüs Tugayları, Nahal Oz ve Fajeh askeri bölgelerindeki komuta kontrol odalarını onlarca havan mermisi ile bombaladıklarını ve alanı alev kütlesine dönüştürdüklerini duyurdu.

FHKC Ebu Ali Mustafa Tugayları, Kissufim ve İşkoda yerleşimlerini ağır kalibreli füzelerle hedef aldı.

İsrail işgal ordusu radyosu, 5 Ağustos akşamı ve 6 Ağustos sabahı Gazze Şeridi'nden 400'den fazla roket ve top mermisi atıldığını duyurdu.

BM'nin Filistinli mültecilere yardım kuruluşu olan UNRWA ise, işgalci İsrail'in saldırıları nedeniyle sağlık merkezleri hariç Gazze'deki tüm tesislerini kapatma kararı aldı...

Gazze’de bir eve saldıran İsrail ordusu bir katliam gerçekleştirdi ve en az 9 sivil öldü, 20 kişi yaralandı. Ölenlerin 3’ü çocuk...

İsrail, Ben Gurion havalimanındaki uçaklar, olası bir roket saldırısı nedeniyle başka yerlere yönlendiriyor. Savunma Bakanlığı ise 25 bin yedek askeri göreve çağırdı.

Bu arada Gazze'den İsrail işgal güçlerine çok sayıda roket atışı yapıldı. Karşılığında İsrail Gazze'deki yerleşim birimlerine roket fırlattı. Gazze Şeridi'nden de Sderot ve Aşkelon'a atış yapıldı.

İsrail ordusu, İslami Cihad örgütünün tüm askeri liderliğini öldürdüğünü iddia ederken, Refah'da sivillere yönelik düzenlediği saldırıda bir kişi öldü, aralarında çocukların da bulunduğu 30 kişi yaralandı.

İsrail güçlerinin saldırılarına paralel olarak Siyonistler de sokağa çıktı. Şam Kapısı'na doğru yürüyorlar. Aynı zamanda Yahudi yerleşimciler, Kudüs'teki Müslümanlara saldırmaya başladı...

Kudüs Tugayları'nın güney bölgesi komutanı Halid Mansur’un, işgalci İsrail'in hava saldırılarında yaşamını yitirdiği söylendi.

Karşılıklı hava saldırıları sürüyor.