Pakistan’da IMF’ye Karşı Eylemler

12 Haziran Pazar günü, Pakistan'da Awami İşçi Partisi (AWP) ve Federasyona Karşı İlerici Öğrenciler (PrSF) öğrenci grubu, ülkedeki artan enflasyona karşı ulusal başkent İslamabad'da eylemdeydi.

İslamabad'ın Aabpara Chowk kentinde çok sayıda öğrenci, işçi ve kadın istihdam, eğitim ve sağlık garantili onurlu bir yaşam hakkı talep etmek için eyleme katıldı. Halk, çalışan insanlar için ekonomik rahatlama, yerel üretim kapasitesinde artış ve ülkede artan oranlı bir vergi sistemi talep ediyor. Eylem boyunca enflasyona ve IMF’nin halk karşıtı politikalarına karşı sloganlar atıldı.

Pakistan hükümeti, uluslararası borç verme otoritesini bir kurtarma paketine ikna etmek için ülkede sert önlemler alıyor, Haziran ayının ilk haftasında benzin ve motorin fiyatlarına %17 zam yapıldı. Pakistan’da bu Mayıs ayında enflasyon oranları iki yılın en yüksek seviyesine çıktı, halk açıklanan enflasyonun çok daha yüksek olduğunu savunuyor. 13 Haziran Pazartesi günü, Pakistan Devlet Bankası, Pakistan rupisinin bu hafta dolar başına 203.86 Rs ile tüm zamanların en düşük seviyesine düştüğünü duyurdu. Pakistan rupisi geçen ay neredeyse %8 oranında düşerek Asya'nın en kötü seviyesine indi.