< Yunan ve Göçmen İşçiler Birleşti

4 Haziran Cumartesi günü, PAME, Göçmen Toprak İşçileri Mücadele Komitesi, Patras ve Amaliada Bölgesel Sendika Merkezleri, Gıda Sektörü İşçileri Federasyonu'nun çağrısı üzerine Manolada'da binlerce işçi yürüdü.

Yunanca, İngilizce, Bengalce ve Urduca “Yunan ve Göçmen İşçiler Birleşik Haklarımız için savaşıyoruz” pankartı açıldı.

Manolada'dan Barda'ya yapılan uzun yürüyüşe binlerce göçmen toprak işçisi katıldı. Tarlalarından kalkıp gelen göçmen işçiler eski karayolu boyunca coşkulu alkış ve sloganlarla yürüdü.

İşçilerin talepleri şunlardı:

-Harç, para cezası ve uzun gecikmeler olmaksızın uzun dönem ikamet izinleri. Düzensiz statüde yaşayan göçmenlerin yasallaştırılması.

-Hemen tekrar aşıya başlayın ve belirli bir programla kısa sürede tamamlayın. Diğer hastalıklar için aşılamaya başlayın.

-Devletin sorumluluğunda olan tüm göçmenlere sosyal sigorta, bölgedeki hastanelerde ve sağlık merkezlerinde muayene, ilaç ve gerekli tıbbi ekipmana erişimleri ve kapsamları.

-Patras ve Amaliada Bölgesel Sendika Merkezleri, Gıda Sektörü İşçileri Federasyonu Komitesi tarafından Sağlık, Göçmenlik Politikası ve İçişleri Bakanlığı'na sunulan tekliflere dayalı olarak tüm göçmen toprak işçilerinin ikameti için artık bir çözüm sunmak.

Bu büyük eylemde Rumlar ve göçmenlerin ortak yürüyüşü, örgütlenmenin ve dayanışmanın gücünü gösteriyor. Göçmen işçiler, Yunan işçilerle birlikte haklarını aramaktan vazgeçmeyecekleri mesajını veriyor.

İşçiler ve göçmen işçiler birbirlerinin rakibi değil sınıf kardeşi olduklarını, ortak düşmanlarının onları yerlerinden yurtlarından eden ve ucuz işgücü olarak sömüren sermaye sınıfı olduğunu bu dayanışma ile herkese gösterdiler.