Türk devleti işgali altındaki Afrîn’de halk, dün akşam saatlerinde sokaklara döküldü; halk Kawa Kavşağı yakınlarında bulunan Türkiye Elektrik Şirketi binasını ateşe verdi ve Türk devletine bağlı Bölge Meclisi binasına doğru yürüyüşe geçti.

TC’nin işgali altındaki Afrin'de elektrik zamlarına karşı başlatılan protesto sırasında Türk elektrik dağıtım şirketi STE'nin binası ve bazı yerel yönetim binaları ateşe verildi.

Elektrik fiyatlarına yapılan zamlar ve kesintilerin fazla olmasını protesto eden halk, elektrik dağıtımını üstlenen STE Enerji’nin binası ve yerel yönetim binalarına saldırdı. STE binası ateşe verilirken içerideki bilgisayarlara ve çeşitli eşyalar tahrip edildi.

ANHA’da yer alan habere göre eylemler, ilk olarak yürüyüş olarak başladı. Ancak eyleme askerler ve Suriye Milli Ordusu biber gazı ve gerçek mermiyle saldırınca eylemler büyüdü. Eylemde Türkiye’nin Afrin’den çıkmasını talep eden sloganlar da atıldı.

Eylemlerin ardından TSK ve bağlı gruplar şehrin giriş ve çıkışlarını kapattı. Gece geç saatlere kadar süren eylemlerde saldırılarda birçok kişi yaralandı.

Eylemler El Bab ve İdlib’de de yapıldı.

Eylemler sonrası bugün bölgede elektrik fiyatlarında indirime gidildiği söylenirken, eylemler bugün de Afrin ve Mare’de devam etti.

Bu esnada Afrîn bölgesindeki aşiretlerin kanaat önderleri, işgalci Türk ordusuna karşı aşiretleri, şahsiyetleri ve halkları birlik olmaya çağırdı.