< < COSCO Liman İşçileri Grevde

30 Nisan Cumartesi günü, 1 Mayıs'tan bir gün önce, Yunanistan’da COSCO'nun liman işçileri, çokuluslu şirketin ve Yunanistan Hükümeti'nin grevlerini baskı ve yıldırma yoluyla kırma girişimlerine güçlü bir yanıt verdiler.

Hükümet liman işçilerinin grev hatlarını bloke etmek ve grevi kırmak için yüzlerce çevik kuvvet polisi, zırhlı palet ve Sahil Güvenlik özel kuvvetleri gönderdi.

Buna karşı yüzlerce işçi grevle dayanışma için limana geldi ve grevi kırma girişimlerini kınadı. COSCO işçilerinin grevi, sabah vardiyasında %100 başarılı oldu, bir işçi bile çizgiyi geçmeyerek işbaşı yapmadı.

Patronlarsa tehdit ve şantajlarla korkuttukları 20 işçiyi rıhtıma götürmek için polis eşliğinde otobüslere bindirdi.

ENEDEP-COSCO İşçi Sendikası, patronlara toplu sözleşmeye ilişkin işçilerin taleplerine yanıt vermek için 6 Mayıs'a kadar süre verdiklerini duyurdu, “Önümüzdeki günleri Pire'nin diğer sektörleriyle daha da iyi koordine etmek, güç toplamak, geleceğe daha da iyi hazırlanmak için kullanıyoruz. Hiçbir meslektaşımıza yönelik işveren tehdidine göz yummayacağımızı, hepimiz bir kişi olduğumuzu ispatladık ve bundan sonra da devam edeceğiz.

Bütün işçiler birleşti. Birlik'teki herkes. İşçiler yalnız değildir” dedi.