< < Liman İşçilerinden Grev

Yunanistan’da COSCO'nun Pire limanındaki liman işçileri, 14 Nisan Perşembe günü yeni bir grev düzenledi ve ücret artışları ve çalışma koşullarıyla ilgili önemli konularla ilgili taktiklerini kınadı.

İşçiler 13 Nisan Çarşamba de günü rıhtımda büyük bir Genel Kurul düzenledi ve COSCO'nun küçük bir maaş artışı önerisini “şaka” olarak nitelendirdi.

COSCO, grevi yasadışı olarak nitelendirerek bir yasaklama emri çıkardı, ancak işçiler bu çokuluslu şirketin yıldırma taktiklerine karşı grevlerine devam ettiler. Grevin başarısından sonra sendika, 18 Nisan Pazartesi günü yeni bir toplu pazarlık toplantısı için son tarih verdi ve ilerleme olmazsa 20 Nisan'da yeni bir greve gideceklerini duyurdular.

COSCO Liman İşçileri Sendikası ENEDEP, “Pire limanındaki COSCO – SEP Piers II ve III için gereken verilere göre, COSCO için karlılık 19,45 milyon dolardan 31,76 milyon dolara yükseldi!

Aynı zamanda COSCO – SEP ve DPORT büyük karlarını bayram havasında duyururken, aynı zamanda birçoğumuz için elektrik ve su kesiliyor.

Enflasyonun %10'a yaklaştığı, petrol fiyatlarının altın gibi olduğu bu koşullarda, işveren kırıntıları sunmaya cüret ediyor. Vermeyi önerdiği artış %6 ila %10 arasında değişiyor. Yani gerçek rakamlarla, uzmanlık başına günde 3-4 Euro, basit bir deyişle, bir souvlaki ve bir şişe suyun değeri bu.” diyor ve her ay artan enflasyonla birlikte yalnızca benzin, ekmek ve elektrikteki artışların önerilen tüm zamlardan fazla olduğunu söylüyor.

Liman işçilerinin talepleri de şöyle:

Tüm uzmanlıklarda artışlarla Toplu Sözleşme imzalanması.

Gece çalışması, Cumartesi, Pazar ve tatil günleri için ekstra ödeme dahildir.

Herkesi tam zamanlı yapmak, belirli süreli sözleşmeli ve 16 günlük yarı zamanlı işlerde çalışan 700'den fazla çalışanın, yani yarım iş - yarım ömür anlamına gelen rehin durumuna son vermek.

Ağır ve Tehlikeli Mesleklerde tüm çalışanların entegrasyonunu sağlayan mevzuatı uygulamak”