Brezilya’da halk, yıllardır çeşitli gerekçelerle faşist devlet başkanı Jair Bolsonaro ve hükümete karşı eylemler yapıyor.

Brezilyalılar, 13 Nisan günü de “Çatı, Toprak ve İş için Mücadele Günleri” kapsamında işçi, köylü, yerli halk ve halk kesimlerinden binlerce kişiyle Güney Brezilya'daki Curitiba sokaklarında yürüdü.

Kırsal kesimdeki ve kentteki halk hareketlerinin organize ettiği gün kapsamında yaşlılar, yetişkinler ve çocuklar; insanların barınma, çalışma, toprak dikme, sağlıklı beslenme ve değerli bir yaşam hakkı lehinde konuşmalar yaptı.

Plaza Rui Barbosa üzerinden Civic Center'a yürüdükten sonra, her topluluktan bir grup temsilci ve eyalet yürütme gücü, yargı ve federal üniversitelerin temsilcileri bir Kamu Müzakere Duruşması için bir toplantı yaptı.

Binlerce Brezilyalı 9 Nisan günü de Bolsonaro hükümetine karşı sokaklara çıkmıştı. "Bir daha asla Bolsonaro" diyen Brezilyalılar, en az 72 şehirde Jair Bolsonaro Hükümetine karşı geniş bir gösteri düzenledi. Halk, akaryakıt ve benzindeki artışın yanı sıra, yüksek işsizlik ve açlığı protesto ediyor, “Hükümetin Brezilya halkına getirdiği tüm kötülüklere” artık katlanamadıklarını söylüyor.