Fransız uçak gemisi “Charles De Gaul”un Pire'ye gelişini protesto için 24 Mart Perşembe günü binlerce kişi, emperyalist müdahalelere ve savaşlara karşı Pire'de eylem yaptı.

Yunanlılar, Yunanistan'ın ABD-AB-NATO-Rusya emperyalist savaşına ve rekabetlerine katılmamasını ve NATO'dan ayrılmasını talep etti.

Pire Bölgesel Sendikalar Merkezi bu eylemde yaptığı konuşmada “İşçilerin çıkarları hiçbir zaman tarihin onların sömürücülerinin çıkarlarıyla aynı tarafta değildir. Savaşa karşı mücadele, savaşı yapanlara ve patronlara, tekellere, hükümetlere, devletlerine, ittifaklarına karşı mücadeleyle birleştirilmelidir” dedi.

Yunanistan’da sendikalar, 6 Nisan günü planladıkları Genel Greve kitlesel katılım çağrısı yaptı.