< < Kanada’da Demiryolu İşçileri Grevi

Kanada Pasifik Demiryolu işçileri, ülkenin en büyük demiryolu lokavtlarından birinde, 20 Mart Pazar günü tüm Kanada ulaşımını durdurdu.

3.000'den fazla grevci işçi, ülke çapında ilan edilen grevin startını verdi. Teamsters Canada Rail Conference (TCRC) tarafından düzenlenen grev lokomotif mühendisleri, kondüktörler, eğitmenler ve yarda görevlileri de dahil olmak üzere işçiler tarafından ezici bir çoğunlukla desteklendi.

Daha iyi ücret talep eden işçiler, emeklilik ve sosyal yardımlarda yapılması planlanan kesintilere ve çalışma kurallarındaki değişikliklere karşı mücadele ediyor.

Hükümetle yapılan müzakerelerin sonuç vermemesi üzerine çıkılan grev, 17 Mart’ta duyurulmuştu. Sendika, Montreal ve Toronto gibi şehirler de dahil olmak üzere ülkenin farklı yerlerinde grevdeydi.

Demiryolu işçileri evlerinden uzaktaki terminallerde zorlamaya çalışıyor, tek kişilik tren ekipleri planlanıyor. Sendika, çalışma yasaları değiştiğinde yolda geçirilen sürenin 32 saate kadar uzatacağını söylüyor.

CP Rail, Kuzey Amerika'da 20.000 km'den fazla demiryolu güzergahına sahip ve ABD'deki sekiz eyalete kadar uzanıyor.