Sudan genelinde yaşlılar, askeri yönetime karşı ayaklanan gençlere destek için 26 Şubat günü sokaklara döküldü.

Binlerce yaşlı, Mahalle Direniş Komiteleri (RC) bünyesinde örgütlenen ve her gün sokaklarda olan gençlere destek için “Anneler ve Babalar Yürüyüşü”ne katıldı, polis saldırılarında en az 34 kişi yaralandı.

Başkent Hartum'da El-Siteen Caddesinde yürüyen yaşlılar, "Çocuklarımız yalnız değil, yanlarındayız" sloganları atarak, bayrak sallayarak ve hayatını kaybeden çocuklarının resimlerini taşıyarak yürüdü.

Öldürülen protestocuların aile üyelerinin yanı sıra, çoğu üyesi RC'lerde aktif olarak çalışan Sudan Komünist Partisi (SCP)liderleri de dahil olmak üzere birçok siyasi lider bu yürüyüşe katıldı. Güvenlik güçlerinin saldırdığı yürüyüşte yaralanan 34 kişiden 20'si doğrudan ateşlenen sersemletici bombalar ve göz yaşartıcı gaz kapsülleriyle vuruldu, 5 kişi cop darbeleriyle ağır yaralandı, bir kişi de “düzenli kuvvetlere ait bir araç tarafından ezildi”.

Ordu komutanı Abdel Fattah al Burhan'ın 25 Ekim 2021'deki darbesinden bu yana dört ay içinde en az 83 eylemci öldürüldü ve 3.000'den fazla kişi yaralandı.