< “ABD Emperyalistleri, Uluslararası Barışı ve İstikrarı Sarsmamalı”

KDHC Dışişleri Bakanlığı 26 Şubat günü bir açıklama yayınlayarak, “ABD Emperyalistleri, Uluslararası Barışı ve İstikrarı Sarsmamalı” dedi. KDHC’nin açıklaması şöyle:

Dünyanın şu anda karşı karşıya olduğu en büyük tehlike, uluslararası barışı ve istikrarı temelinden sarsan ABD ve ona bağlı güçlerin yüksek eli ve keyfiliğidir.

ABD'nin tek taraflı ve adaletsiz soğuk savaş zihniyeti ve blok oluşturan dış politikası, uluslararası ilişkilerin yapısını yeni bir soğuk savaşa dönüştürmekte, siyasi-askeri durumları her geçen gün zorlayarak yeni düğümlü sorunlar yaratmaya devam etmektedir.

Geriye dönüp bakıldığında, korkunç felaketler yani iki Dünya Savaşının patlak vermesi, emperyalizmin açgözlülüğünden kaynaklanmıştır ve son yüzyılda yeryüzündeki irili ufaklı savaşlar,

istisnasız, emperyalistlerin başkalarının içişlerine karışmak için yaptığı hamlelerden meydana gelmiştir.

Özellikle, yüzyılın sonunda NATO'nun Yugoslavya'ya düzenlediği hava saldırısı, ABD ve Batı'nın çokça lanse edilen küresel barış ve istikrar, toprak bütünlüğü ve egemenliğin korunması konularındaki ikiyüzlülüğünün boyutunu gün ışığına çıkarmak için bir fırsat olarak hizmet etti.

Bu, uluslararası barış ve istikrarın gerçek yıkıcısının kim olduğunu tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarmıştır.

21. yüzyılın trajedisini beraberinde getiren Irak savaşı, Afgan Savaşı ve diğer “renkli devrimler”, ABD ve Batı'nın hegemonya politikalarını kirli yollarla izlediklerini açıkça ortaya koymaktadır.

Mevcut uluslararası kapitalist düzende, ABD'nin müdahale ettiği her bölge ve ülkede nifak tohumlarının atılması, devletler arasındaki ilişkilerin bozulması değişmez bir kanun haline gelmiştir.

Ukrayna krizinin temel nedeni, Rusya'nın kendi güvenliğine yönelik meşru talebini hiçe sayan ABD'nin küresel hegemonya ve askeri üstünlük peşinde koşması, yalnızca yaptırım ve baskıyla egemenlik kurmaya çalışarak eli açık ve keyfi davranmasında yatmaktadır.

Uluslararası medya ve uzmanların, Ukrayna krizine katkıda bulunan faktörün, NATO'nun genişlemesi ve Rusya'nın ulusal güvenliğine yönelik ciddi tehdidi nedeniyle Avrupa'daki güç dengesizliği oluştuğu yorumunda bulunmaları boşuna değildir.

ABD, başkalarının içişlerine müdahalesini dünyanın barışı ve istikrarı için “haklı” olarak süsler, ancak diğer ülkelerin kendi ulusal güvenliklerini sağlamak için aldıkları öz savunma önlemlerini “adaletsizlik” ve “haksız yere olduğu” için kınar

Bu, ABD emperyalistlerinin kibri ve çifte standardıdır.

ABD Emperyalistlerinin dünyaya egemen olduğu günler geride kaldı.

ABD, günümüzün gidişatını görerek, artık uluslararası barışı ve istikrarı bozan kabalık ve keyfiliğe başvurmamalıdır.