Fransa’da yüz binlerce özel sektör çalışanı, memur, emekli ve lise öğrencisi ücret artışı talebiyle dün mitinglerdeydi.

Paris Bastille Meydanında bir araya gelen kitle, "Ücretlerde, Emekli Maaşlarında, Asgari Ücretlerde Acil Genel Artış" pankartı ile Maliye Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçti.

CGT (Genel Çalışma Konfederasyonu), FO (Force Ouvrière), FSU (Unitary Trade Union Federation) ve Solidaires'in çağrısı üzerine yaklaşık 170 miting ve yürüyüş yapıldı. Ağırlıklı olarak ulaşım ve eğitim sektöründe gerçekleşen grevde ücret artışı, çalışma koşullarının iyileştirmesi gibi taleplerini dile getirdi. Sosyal yardımların arttırılmasını isteyen emekçiler, Macron’u da istifaya davet etti.

Sağlık krizi ve öğretmenlerin grevlerinden sonra bu ay, bu 3 grev oldu. Unsa ve CFE-CGC sendikaları, yeni eylemler planlamaya başladı.