16 Aralık günü Yunanistan'da tüm büyük şehirlerde parlamentoda görüşülmekte olan 2022 devlet bütçesini büyük mitinglerle protesto etti.

Halk Sağlığında yeni kesintiler, işsizlik ödeneğinde yeni kesintiler getiren; İnsanları sel, deprem ve orman yangınlarından korumak için gerekli altyapılar için önemli bir finansman planlanmayan; aynı zamanda sermaye sınıfına “Yeşil Yatırımlar” için finansmanı üç katına çıkaran; NATO'ya 4 milyar euro ve askeri silahlar için 3,5 milyar euro fon sağlayan yeni bütçe binlerce işçinin katılımıyla protesto edildi.

Atina'da Parlamento önünde binelrce kişi "Halk karşıtı devlet bütçesi" sloganıyla büyük bir miting düzenlendi. “-Toplu İş Sözleşmesi olmayan işçi olamaz. Asgari ücretin bir Bakanlık Kararı ile düzenlendiği çalışma karşıtı yasanın yürürlükten kaldırılsın; -Şartlar ve koşullar olmaksızın tüm işsizlere işsizlik ödeneği verilsin; -Son on yılda kesilen emekli maaşları eski haline getirilsin” talepleriyle yapılan mitingde “personel alımıyla halk sağlığı sistemini güçlendirmek, aşı programını güçlendirmek ve nüfus genelinde ücretsiz bir koronavirüs önleyici tarama için ek bütçe, Halk Sağlığı Merkezleri, kamu hastaneleri ve kliniklerinin önceki yıllarda kapatılan tüm altyapılarının yeniden açılması” da talep edildi.

Ayrıca -Elektrik, su, telefon, internet ve toplu taşıma biletleri için vergilerde %50 indirim. -Temel gıda ve yakıt fiyatlarının düşürülmesi. -KDV'nin düşürülmesi ve tüketim malları üzerindeki dolaylı vergilerin kaldırılması. -Düşük gelirli aileler ve düşük gelirli işçiler ve aileler için acil kira sübvansiyonu. -Evden uzakta okuyan tüm öğrencilere aylık konut yardımı verilmesi.” talepler arasında.