Fidel ve diğer 81 devrimcinin kesin ve tam bağımsızlığımız için savaşı başlatmak üzere Granma'da Küba'ya döndüğü tarih olan 2 Aralık 1956, her yıl Devrimci Silahlı Kuvvetler Günü olarak ülke çapında kutlanıyor.

Ne aydınlık bir şafak, kıyı şeridimizde çok uzak bir noktanın ulusumuz tarihi açısından oldukça önemli bir parçası haline geldiği gün.

81 insan ve onların efsanevi liderleri, gerçek özgürlüğümüze giden tek olası yolu izleyerek Martí'nin rüyasını Küba sahillerine demirleyerek gerçeğe dönüştürmeye giriştiler.

2 Aralık 1956'da Granma seferleri Maceo'nun enerjisi, Gomez'in direnişi, Cespedes'in geri alınamaz iradesiyle karaya çıktığında bu Küba için ne muazzam bir uyanıştı. Kübalılar için kesinlikle onurlu bir geleceğin temelleri atılıyordu.

Niquero'da, Las Coloradas'tan yaklaşık iki kilometre uzaklıkta, Los Cayuelos olarak bilinen mangrovlarla kaplı bir alan -sürgünlerinden ve Meksika'dan yedi günlük tehlikeli bir yolculuktan sonra- genç devrimciler kararlı bir hamle yaptılar, Kübalılar için adil ve bağımsız bir geleceği kurmak için Fidel’in öncülüğünde savaşa giriştiler.

Denizdeki hiçbir fırtına, hiçbir buzlu su ya da çamurlu mangrov onların özgür olma ya da bu yolda ölümsüzleşme konusundaki kararlı inançlarını sarsamazdı.

Küba Devrimci Silahlı Kuvvetleri, 65 yıl önce bugün, efsanevi çıkarmanın aynı tarihinde kuruldu.

Devrimimizin önderlerinin örneğinden esinlenerek, ülkenin dört bir yanından 82 genç Kübalı bugün onların Küba'ya Granma ile varışlarını yeniden canlandırıyor, şafak bir kez daha gemimizin, ulusumuzun özgürlük sularında yelken açtığını duyuruyor.

Çeviri Kolektifi

Granma English sitesinden çevrilmiştir.