Bolivya Sosyalist İktidarları İçin Yürüyor

Bolivya'da binlerce işçi, emekçi ve köylüleri, sosyalizme ve başkan Luis Arce'ye destek olmak için 23 Kasım günü La Paz'a bir yürüyüş başlattı.

Oruro ilindeki Caracollo kasabasından başlayan “Vatan Yürüyüşü” Bolivya İşçi Sendikası (COB) ve düzinelerce insan hakları örgütü, Santa Cruz Halk Komitesi tarafından, karşı-devrimci örgütlerin yeni bir darbe çağrısı yapmaları üzerine örgütlendi. Sosyalizme Doğru Hareket (MAS) liderliğindeki hükümetin savunması için başlayan yürüyüşe, yürüyüş esnasında çok sayıda yerli çiftçi, öğrenci ve işçi de katılarak kitleyi artırdı.

Yürüyüşün hedefi, 29 Kasım günü La Paz'a ulaşmak. Bunun için günde yaklaşık 40 km katedebilmek için yer yer koşuyor halk ve sert And soğuklarında gece açık havada uyuyorlar. Geçtikleri yol üzerinde kerleşim yerlerindeki köylüler yemek, meyve ve su taşıyor yürüyüşçülere.

Başkan Arce, başkan yardımcısı David Choquehuanca, Senato Andrónico Rodriguez ve Temsilciler Meclisi başkanları Freddy Mamani, diğer yetkililerle birlikte yürüyüşe katılarak ilk birkaç kilometresini köylülerle birlikte yürüdüler. Yürüyüşün en önünde Latin Amerika yerlilerinin ulusal bayrağı wiphala var.

Yürüyüş 29 Kasım'da Çokuluslu Yasama Meclisi karargahı önünde büyük bir mitingle sona erecek. Ve başlangıçta 5.000'den fazla işçi, kadın, öğrenci ve köylü ile başlayan yürüyüşün La Paz'a ulaştığında yarım milyon kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor.