< Filistin'de İşgal Bölgelerinde Eylem

Kudüs'te Bab el-Silsile bölgesinde İsrailli yerleşimcilere yönelik silahlı eylem gerçekleştirildi. 2'si ağır olmak üzere 3 kişi ağır yaralandı. Eylemi gerçekleştiren kişi ise işgal güçleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybetti.

İbranice kaynaklar bir kişi de bıçaklı eylem girişiminde bulunduğunu, ama başarısız olunca olay yerini terk ettiğini söylüyor.

Şuafat Mülteci Kampı sakinlerinden 43 yaşındaki Fadi Ebu Şehida, yahudilerin dini kıyafetini giyerek yerleşim bölgesine girdi ve, kıyafetlerin arasına sakladığı Baretta M12 ile eylemi gerçekleştirdi.

Eylemin ardından işgalci İsrail güçleri, Şuafat Mülteci Kampı önünde yığınak yapmaya başladı. Ve Fadi Ebu Şehida'nın Şuafat Mülteci Kampı'ndaki evini bastı, kızı Aya, kardeşi Şadi ve yeğeni Ahmed'i tutukladı.

İsrail Savunma Bakanı Gantz, Hamas'ın Kudüs'teki feda eylemine ilişkin daha tehlikeli bir saldırıyı engellediklerini söyledi.

FHKC'nin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları, Kudüs'teki feda eylemine ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Devrimcilerin kararlılığıyla direniş sürüyor, kan ve ateşle vatanın özgürlüğünü çiziyoruz. Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Filistin'in şehidi kahraman Fadi'yi gurur, direniş ve azimle kutluyor.

Devrimcilerin kararlılığı ile girdiği silahlı çatışmada şehit olan kahraman Kudüs operasyonunun infazcısı Fadi Ebu Şehida, ağır silahlarla donatılmış özel bir Siyonist askeri gücün önünde şehit oldu.

Devrimci iradesi ve kararlılığı ile işgalcileri korkutan ve güvenlik sistemlerini mağlup eden bu gerilla, halkımızın sayfalarına Siyonist suç makinesine karşı yeni bir zafer kazandırmak ve asi gerillası Fadi'nin adını halkımızın hafızasına kazımasına izin vermek içindir.

Gururlu taraftarlarımız, ey direnişin kalkanı ve hazinesi.

Taburlar, halkımızın ve onun devrimcilerinin pusulasını bildiğini, işgal altındaki tüm topraklarımız için mücadelenin devam ettiğini teyit eden ve tüm savaş yerlerinde şehitlere devrimci sadakatin en yüksek anlamlarını somutlaştıran isyankar modeller sergilediklerini teyit ediyor.

Şehit Fadi'ye ve tüm şehitlerimize şan, halkımıza, direnişine ve devrimcilerine zafer.

Siyonistlerin ve yörüngelerindekilerin vay haline. Vatan veya ölüm, zafer veya şehitlik siyonistlerin tercihidir.

Biz mutlaka galip geleceğiz!" denildi.

FHKC - GK'nın silahlı kanadı Cihad Cibril Tugayları da eylemi tebrik etti.

Filistin'in Demokratik Kurtuluş Cephesi "Kudüs'teki komando operasyonu işgal terörüne meşru bir yanıttır." dedi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta ise, Kudüs feda eylemini kutlamak için tatlı dağıtıldı.