ABD'de çiftlik ve inşaat ekipmanı üreten John Deere işçileri toplu iş sözleşmesini onaylamak için 17 Kasım gecesi oy kullandı ve son yıllardaki en büyük özel sektör grevine son verdi. 10.000 işçi, United Autoworkers (UAW) üyesiydi ve 14 Ekim'den bu yana beş eyalette 14 tesiste grevdeydi...

İşçiler, şirketin rekor kar elde etmesine rağmen, haftanın altı günü 12 saatlik vardiya çalışmaya zorlandıklarını ve yeterli maaş zammı yapılmadığını söylüyordu. Grev, pandeminin zirvesi sırasında zorunlu endüstrilerde emek örgütlenmesindeki artışın simgesi haline geldi.

İşçiler patronların ilk iki teklifini kabul etmedi ve 4 yıllık maaş zamlarını, bonus ödemelerin yanı sıra emekli maaşlarındaki iyileştirmeleri de içeren 3. teklifi imzalayarak grevi sona erdirdi.

UAW Başkanı Ray Curry yaptığı açıklamada, "UAW John Deere üyeleri sadece kendilerini örgütlemediler, aynı zamanda işyerinde adalet için bir mücadelede ulusu birleştiriyor gibiydiler. Bu UAW üyeleri ve aileleriyle daha fazla gurur duyamazdık” dedi.