< < Küba, Egemenliği Ve Onuru İçin Savaşıyor!

Küba'da ABD'nin bizzat finanse ettiği ve Miami'de yaşayan karşı-devrimci Kübalıların kışkırtmaları ile 15 Kasım günü gösteriler düzenlenecek... Planlanan karşı devrimci eylemlere karşı, Kübalı kadınların cevabını yayınlıyoruz:

Şimdiye kadar bilinen en büyük emperyalistten sadece 90 mil uzakta olan, cesur, onurlu ve küçük bir ülke olan Küba, 60 yılı aşkın bir süredir acımasız bir abluka ve giden Trump yönetimi tarafından yürürlüğe alınan 242 önlemle karşı karşıya. Amerika Birleşik Devletleri'nin mevcut hükümeti, açlık ve Covid 19 ile mücadele için tıbbi malzeme eksikliği yaratarak bizi teslim almaya çalışıyor, hastanelerimiz ve sağlık merkezlerimiz için tıbbi oksijen satın alma girişimlerini ve nüfusumuzun gıdaya erişimini engelliyor.

Gençler, doktorlar, bilim insanları, sağlık personeli ve toplumun tüm kesimlerinden işçiler olarak hükümetleriyle birleşen Kübalılar, yorulmadan çalışan gençlerin katılımını vurgulayarak Covid 19 ile sorumlu ve gönüllü bir şekilde mücadele etme görevini üstlendiler. Hastanelerde ve sağlık merkezlerinde Fidel, Jose Martí, Juan Manuel Márquez, Che ve tarihimizde önderlik eden diğer tüm büyük kahramanlarımızdan bize emanet edilen devrimci çalışmaların ve fikirlerin sürekliliğini sağlamak asli görevimiz olmayı eksiksiz sürdürüyor.

Bu karmaşık durumun ortasında, Küba bilimsel seviyemizi de gösterdi ve Latin Amerika ve Karayipler'de üç aşı ve iki aşı adayı elde eden ilk ülke oldu, elle tutulur sonuçlarla tüm nüfusunun aşılanmasını sağladı, çocukları dahil. Vatanımızı savunmak ve emperyalistler tarafından ödemeleri yapılan vatansız küçük grupların sokaklarımızda yürümesine izin vermemek için birçok nedenimiz var. Küba 60 yılı aşkın bir süredir dünyaya sevgi ve sağlık getirme misyonunu üstlendi. Bu yüzden birkaç dolara satın alınan birkaç vicdansız kötü insanın bizi aşağılamasına izin vermeyeceğiz. Bütün bu sebeplerden dolayı biz yola devam edeceğiz!

Ya Vatan Ya Ölüm!

Zafere Kadar Daima!

Biz Kazanacağız!

Lazara Borrayo Tolon / Juana Rosa Machado Reyes