< < Senkata ve Sacaba Kurbanları İçin La Paz’da

Senkata ve Sacaba kurbanlarının akrabaları La Paz'a ulaştı ve Jeanine Añez ile üst düzey yetkililerinin 2019'da Alto Şehrinde meydana gelen cinayetlere karıştıkları için cezai kovuşturma yapılmasını talep ediyorlar.

2019 Sacaba ve Senkata katliamlarının kurbanları, 6 gün boyunca 192 km yürüdükten sonra, Jeanine Añez liderliğindeki darbe rejiminin 2019-2020 arasında işledikleri suçlar hakkında farkındalık yaratmak için 25 Ekim Pazartesi günü La Paz şehrine ulaştı.

19 Ekim'de, Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce'a sağlık sigortası, burs ve kurbanların yakınlarına iş sağlanması da dahil olmak üzere 26 talep içeren bir belge sunmak için Oruro departmanından ayrılmışlardı

Yukarıda belirtilenlerin dışında, Añez ve üst düzey yetkililerinin, 2019 yılında Alto Şehrinde meydana gelen cinayetlere karıştıkları için cezai kovuşturma yapılmasını talep ediyorlar.

Vatandaş Güvenliği Bakan Yardımcısı Endes Palencia, Adalet Bakan Yardımcısı Cesar Siles'in Arce yönetiminin mağdurlar için daha geniş kapsamlı tazminat sağlayacak yeni bir yasa üzerinde çalıştığını duyurduğu hükümet binasına vardıklarında, vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşların temel endişelerinden biri, şu anda cezaevinde olan Añez'in idaresi sırasında işlenen suçlardan dolayı gerektiği gibi yargılanmaması.

Ağustos 2021'de Disiplinlerarası Bağımsız Uzmanlar Grubu (GIEI), Sosyalizme Doğru Hareket (MAS) liderliğindeki anayasal hükümeti destekleyen vatandaşlara karşı uygulanan şiddetten kendi rejiminin sorumlu olduğunu belirtti.

Eski Devlet Başkanı Evo Morales'in zorunlu istifasının ardından işçiler, köylüler ve öğrenciler ABD destekli geçici hükümeti protesto etmek için sokaklara dökülmüştü. 15-19 Kasım 2019 tarihleri arasında El Alto şehrinde polis ve ordu ile çıkan çatışmalarda en az 27 kişi öldü. Añez'in 4078 sayılı Yüksek Kararnamesi, devlet terörizminin yolunu açan araçtı.