Kobane'de TC'nin saldırıları ve protestolar devam ediyor.

20 Ekim Çarşamba günü öğle saatlerinde Türk ordusuna ait keşif uçağı Kobanê kent merkezinde park halindeki sivil bir araı vurdu. Araç kullanılmaz hale gelirken, çevredeki birçok araç da zarar gördü.

SİHA'lı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralanarak Kobane’deki hastanelere kaldırıldı.

Aynı gün TC ordusu, IŞİD ve El Kaide çetelerinden oluşturduğu ordusuyla birlikte Şehba kantonuna bağlı Şêx Îsa köyünü füzelerle bombaladı. Bombalama sonucu 2 Şam hükümet güçleri üyesi yaralandı.

Şêx Îsa köyü ertesi gün de Mari köyünde kurulan üsten bombalandı. Yerel kaynaklara göre köye en az 5 havan topu isabet etti.

21 Ekim günü Kobane'deki SİHA saldırısından Rusya’yı sorumlu tutan halk, hayatını kaybedenlerin cenazelerinin bekletildiği morga gitmek isteyen Rus askerlerine tepki gösterdi. Geri çekilen Rus askerleri, protestoculardan bir kadını araçla ezerek yaraladı.

Bu işgal saldırıları Kuzey ve Doğu Suriye pek çok yerde protesto edildi.

Minbic’teki Zenûbiya Kadın Topluluğu, yaptığı basın açıklaması ile işgalci Türk devletinin sivillere dönük saldırılarını kınayarak, işgalci devletten hesap sorulmasını istedi.

Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği ve Toplumsal Adalet Meclisi, işgalci Türk devletinin sivilleri hedef almasını yaptığı açıklama ile kınayarak, bunun savaş suçu olduğunu söyledi.

Efrîn Toplumsal Adalet Meclisi de Türk devletini protesto etti. Şehba’daki Til Sûsin meclis binası önündeki eyleme avukatlar, hakimler ve hukukçular da katıldı.

Tebqa’daki Toplumsal Adalet Divanı da yaptığı açıklamada, işgalci Türk devletinin sivilleri doğrudan hedef aldığına dikkat çekti.

Reqa’daki Toplumsal Adalet Meclisi de aynı konu kapsamında basın açıklaması yaptı.

Halep’teki Toplumsal Adalet Divanı, işgalci Türk devletinin bölgeye dönük saldırılarını kınamak için yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun bu suçların sorumlusu olduğuna dikkat çekti.

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi de bir açıklama yaparak “Türk devletinin sivilleri bombalaması provokasyon girişimidir” dedi.

Ebdi twitter hesabından yaptığı açıklamasında, “Bütün Suriyelilerin istikrar istediği bir dönemde işgalci Türk devleti bütün anlaşmaları ihlal ediyor. Kobanê’de sivillerin bombalanması provokasyon girişimidir, amacı bölgedeki savaşı tırmandırmak. Şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyor, garantör olan taraflara sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz” dedi.