< < Siemens’te İsyan

Almanya Berlin'deki Siemens Energy Gaz Türbini Fabrikası işçileri, üretimin Macaristan'a taşınmasına karşı eylemde.

Almanya’nın önde gelen tekellerinden Siemens, “geleceğin yatırımı” görülen gaz türbinleri üretimi için hükümetten milyonlarca euro destek alırken, 400 işkolunun yer aldığı tesislerini kapatıp, işgücünün daha ucuz olduğu Macaristan’da yeni fabrika açmayı planlıyor.

23 Ağustos Pazartesi günü öğle saatlerinde yüzlerce Siemens işçisi, Charlottenburg'daki Dorint Oteli'nin önünde bir mitinge gitti. Kısa süre sonra da fabrika yönetimi ve IG Metal Sendikası temsilcileri, tarafsız bir iş avukatı arabuluculuğu ile toplandı. Ancak sendikacılar, bu toplantıdan Bir şey çıkmayacağının bilincinde. Siemens Energy'de dünya genelinde 3.000'i Almanya'da olmak üzere 7.800 işçi işten çıkarılacak.