< < İşsizlik Protestoları Üçüncü Gününde

Tunus’ta ekonomik koşulların iyileştirilmesi ve polis şiddetine son verilmesi için eylemler üçüncü gününde de devam etti.

23 Haziran Salı günü Tunus'un güney Tataouine kent merkezinde yüzlerce kişi toplandı yine. Tataouine’de Pazar günü yapılan genel grev çağrısından bu yana her gün eylemler yoğun katılımla ve polis saldırılarıyla sürüyor.

Son haftalarda da El-Kamour pompa istasyonu çevresinde oturma eylemleri düzenleyip yol kapatan Tunuslular, sözcüleri olan Tarek Haddad'ın 20 Haziran Cumartesi günü tutuklanmasını protesto için ertesi gün Tataouine sokaklarını doldurmuşlardı. Polis saldırısı birlikte 10 kişi daha tutuklanmıştıı burada. Bu saldırı, Pazartesi günü başlayan Genel Grev’in bahanesi oldu. Eylemlere yönelik şiddeti protesto etmek için yerel sendikalar ve Tunus Sendikalar Konfederasyonu (UGTT) greve çıktı.

Eylemlerin hızını kesmediği Tataouine, Tunus’un en yoksul şehri.