Kürt Halkına Desteğe Covid Yasağı

İsviçre’nin Basel Kantonu’nda İsviçreli gruplar, Kürt halkı ile dayanışmak için akşam saatlerinde bir yürüyüş yapmak istedi, eylemcilerin önü polis tarafından kesildi

Kürdistan’a yönelik saldırıları protesto etmek ve Kürt halkı ile dayanışma için yürüyüşü yapmak isteyen İsviçreli yerli örgütlere Türkiye ve Kürdistan halkları da katılarak destek verdi. “Kandili Savunmak, Faşizmi Parçalayın, Biji YPG” pankartı açılan yürüyüşte güzergah üzerine “Rojava ile Savaş Dayanışması” afişleri asıldı.

Önceden polise bildirmeden toplanan kitle, Reihen Nehri yanından Claraplatz’a sloganlarla yürüyüşe geçti. Ancak kısa bir süre sonra kitlenin önünü polis kesti ve kitleyi çembere aldı.

Polis eylemcilere kimlik kontrolü yapıp kimliklerini videoya alırken, etrafta eylemi izleyenler sloganlar atarak eylemcilere destek verdiler. Eyleme katılanların bilgilerini kaydeden polis, çember içinden birer birer serbest bırakmaya başladı.

Polisin eylemcilere yaptığı ilk anons, covid-19 virüsünden kaynaklı, İsviçre çapında alınan kısıtlama kararlarına aykırı olduğu için, illegal bir eylem sayıldı idi.

İsviçre’de halen 5 kişiden fazla kişinin yan yana gelmesi, toplantı yürüyüş v.b. eylemler yasak. Bu yasaklar 16 Haziran’da sona eriyor