< Küba Halkına Kardeş Kucaklama

6 Nisan Pazartesi günü, İtalyan Komünist Partisi (PCI) Küba sağlık çalışanlarının Covid-19 konusunda işbirliği üzerine açıklama yayınladı. 60 yılı aşkın süredir ABD ablukası-ambargosu altında olan bu ülkenin gösterdiği bu dayanışma herkesçe takdir ediliyor.

64 ülkede hastaları tedavi eden doktorlarıyla 60 yıldır, tüm dünya halkları için dayanışma ve insanlık konusunda harika bir ders veren bir ulus diyerek tanımladıkları Kübalıların "kapitalizmin gereksiz olduğunu, sosyalizmin ise gerekli olanı verdiğini" gösterdiğini vurguladılar.

PCI, "Yıllarca süren halk sağlığı harcamalarını kestikten sonra sağlık sistemimiz büyük zorluklar yaşıyor. Bununla birlikte, Küba doktorlarının ve sağlık çalışanlarının aralıksız çalışmaları bugün koronavirüse karşı bariyerdir" dedi.

Kübalı doktorlar pandemiden en çok etkilenenlerden biri olan Lombardiya'da 52 doktor ve hemşire ile çalışıyorlar ve her üç İtalyan hastadan birinin taburcu edildiği öğreniliyor.