< < "Öfke ve Halk İsyanı Festivali"

Şili’de Valparaiso Belediyesi’nde her yıl düzenlenen Viña del Mar Uluslararası Şarkı Festivali, protestolarla karşılandı.

23 Şubat Pazar günü Amerika kıtasının en önemli müzikal etkinliğine ev sahipliği yapan Quinta Vergara Amfitiyatrosu çevresinde şiddetli gösteriler yaşandı. Festivalin başladığı sırada Sucre Meydanı’nda yüzlerce kişi protesto için toplanmıştı. Festivalde ilk sahneye çıkan sanatçılar, protestocuları da selamlamayı ihmal etmedi.

Halk, “Pinera Feraget Et” pankartları açtı. Eylemler, Şili polisi Carabineroların saldırısıyla dağıtıldı. Libertad köprüsünün Avenida Uno Norte ile kesiştiği yerde halkla polis arasında çatışma yaşandı, polisin coplu saldırısına taş ve çeşitli şeylerle karşılık verdi. Polis, halkın kararlılığı karşısında çekilmek zorunda kaldı. Eylemler 21 saat kadar sürdü ve Valparaiso’nun tüm merkezine yayıldı. Festivale katılacak sanatçıların kaldığı otel ateşe verilmek istendi.

Eylemler nedeniyle bir hafta sürecek olan Viña del Mar Festivali, ancak ikinci gün başlayabildi.

Festivali protesto eden halk festivalin halkın dikkatini protestolardan eğlenceye çekmek için yapıldığını söyleyerek "Viña bir festival istemiyor, Viña bir hastane istiyor" diyor.