< Dünya Anti Emperyalist Platform’dan 6. Uluslararası Konferans

İlk toplantısını Ekim 2022'de Paris Uluslararası Konferansı’nda gerçekleştiren Dünya Anti-emperyalist Platformu, 6. Uluslararası Konferansını, 8 Temmuz günü ABD imparatorluğunun kalbi Washington'da "3. Dünya Savaşı ve NATO ve Emperyalizme Karşı Mücadele" gündemi ile düzenledi.

Platformun Beyaz Saray yakınlarındaki Epiphany Kilisesi'nde düzenlenen konferansına Avrupa, Asya, Latin Amerika, Afrika ve Orta Doğu dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından 33 siyasi parti ve örgüt katıldı.

Katılımcılar 3. Dünya Savaşı'nın durumunu analiz etti ve 3. Dünya Savaşı'nın Ukrayna'daki savaşla patlak verdiği, Ortadoğu'daki savaşla şiddetlendiği ve savaşın Doğu Avrasya'da başlama olasılığının bulunduğu koşullarda NATO karşıtı ve anti-emperyalist mücadelelerin nasıl geliştirileceği tartışıldı. 6. Uluslararası Konferans, 9-11 Temmuz'da yapılan NATO Zirvesi öncesinde Pasifik'teki RIMPAC tatbikatları sırasında gerçekleştirildi.

Konferansa Halkın Demokrasi Partisi (G.Koreli PDP) başkanlık etti. Konferans üç bölüm halinde düzenlendi.

İlk bölümde Yunanistan Devrimci Birlik Merkez Konseyi Koordinatörü Dimitrios Patelis, Bulgaristan Stefan 23 Eylül Hareketi Uluslararası Departman Üyesi Stefan Petrov, CPGB-ML Başkan Yardımcısı Joti Brar ve İtalya CARC Partisi'nden video sunumları yer aldı.

Tüm Afrika Halklarının Devrimci Partisi Merkez Komite Üyesi Rafiki Morris ve Gine ve Cape Verde'nin Bağımsızlığı için Afrika Partisi'nden (PAIGC) Chawki Irving konuşmalarını yaptılar.

Kenya Komünist Partisi Başkan Yardımcısı Booker Omole ve Şili Komünist Partisi (Proleter Eylem) ve Bolivya Komünist Partisi İkinci Sekreteri Luis Aravena'nın konuşmaları okundu.

Ardından Ekvador Komünist Partisi'nden Edmundo Albornoz ve PCUSA'nın uluslararası sekreteri Christopher Helali birer konuşma yaptı.

İkinci oturum, Rusya Federasyonu Komünist Partisi'nden (CPRF) Dmitry Novikov, CPRF Donetsk Cumhuriyeti Komitesi Birinci Sekreteri Boris Litvinov ve Yugoslavya Yeni Komünist Partisi'nden Aleksandar Đenic'in video sunumlarıyla başladı.

Gürcistan Sosyalist Platformu, Peru Komünist Partisi, Kırgızistan Komünist Partisi CP, Baltık Platformu, İrlanda İşçi Partisi ve Belçika Komünist Partisi politbüro üyesi Jef Bossuyt'un konuşmaları okundu.

Gürcistan Sosyalist Platformu, Peru Komünist Partisi, Kırgızistan Komünist Partisi CP, Baltık Platformu, İrlanda İşçi Partisi ve Belçika Komünist Partisi politbüro üyesi Jef Bossuyt'un konuşmaları okundu.

Bunu Barış İçin Siyah İttifak, PRCF'den Anatole Sawosik ve Union Proletaria'dan Miguel Angel'in sunumları izledi.

Üçüncü oturum, Birleşik Ulusal Savaş Karşıtı Koalisyon Koordinatörü Joe Lombardo, Dünya İşçi Partisi Uluslararası Sekreteri Sara Flounders, 'ABD Liderliğindeki Savaşa Diren Hareketi' üyesi Cody Urban, Politik Yenilik Merkezi ve Quebec Ulusal Kurtuluş için Sosyalist Eylem'den David Savard'ın sunumlarıyla başladı.

Gabriel Rockhill'in Eleştirel Teori Atölyesi metninin okunmasının ardından Midwestern Marx ve Türkiye’den Leninist Parti’nin video sunumları yapıldı.

Kore Amerikan Ulusal Koordinasyon Konseyi danışmanı Yoon Gil Sang ve Kore Uluslararası Forumu koordinatörü ve Dünya Anti-emperyalist Platformu organizatörü Stephen Cho da katkıda bulundu. Nikaragua'nın ABD Büyükelçisi daha sonra bir dayanışma konuşması yaptı.

Tarihi Washington Uluslararası Konferansı "3. Dünya Savaşı ve NATO ve Emperyalizme Karşı Mücadele" PCUSA'dan Christopher Helali tarihi Washington Deklarasyonunu okudu: NATO Emperyalist ittifakı, dünya çapında Direniş Ekseni'ni inşa edersek yenilebilir!