Dünya Anti-Emperyalist Platformu, 7 Temmuz'da Washington D.C.'de 9 Temmuz'da yapılacak olan NATO Zirvesi'ne karşı bir miting ve yürüyüş düzenledi.

Platform delegeleri Beyaz Saray yakınlarındaki McPherson Meydanı'nda toplandı ve Beyaz Saray'a doğru yürüyüşe geçti.

Miting "NATO dağıtılsın!", "Filistin'e özgürlük!" sloganlarıyla başladı.

Organizatörler konuşmalarında "mevcut durumun tek kelimeyle özetlenebileceğini: emperyalizm tarafından gerçekleştirilen 3. Dünya Savaşı'nın alevlerinin Doğu Avrupa ve Batı Asya üzerinden Doğu Asya'ya yayıldığını" vurguladılar.

ABD Komünist Partisi'nden Jonathan, "Bu meydanda çok fazla evsiz insan var. İşsiz insanlar, evsiz insanlar, yiyecek ve tıbbi bakıma muhtaç insanlar var" dedi ve "ancak ABD Ukrayna'ya milyarlarca dolar gönderiyor ve ayrıca İsrail ve Tayvan'a başka bir savaşı finanse etmek için para gönderiyor" dedi.

"NATO dünyada barışa yönelik en büyük tehdittir" diyen Jonathan "Joe Biden da dahil olmak üzere Amerikalı politikacıların ve Batılı NATO politikacılarının toplandığı yerdir. Daha fazla para kazanmak için dünyanın çeşitli yerlerinde savaş çıkarmak için yapılan bir toplantıdır." dedi.

Mitingin sunucusu da "emperyalizm var olduğu sürece işgal, katliam, tahakküm ve yağmanın asla bitmeyeceğini" ve "emperyalist saldırganların bugün ABD etrafında birleşmiş olmasının anti-emperyalist mücadelenin ABD karşıtı bir mücadele olduğunu gösterdiğini" vurguladı.

Dünya İşçi Partisi'nden bir konuşmacı ise "Şu anki Filistin mülteci kampları yeni gettolardır. İşgal altındaki Filistin bize 2. Dünya Savaşı'ndaki Nazi vahşetini hatırlatıyor" dedi. "Filistinlilerin yaşamları için insanları harekete geçirmeliyiz. Onların planlarını durdurmalıyız" dedi.

PRCF'den Anatole Sawosik "Avrupa düzeyinde, kayıtlı seçmenlerin %49'u ve Fransa ve Avrupa'daki işçilerin mutlak çoğunluğu tarafından boykot edilmesine rağmen, Haziran 2024 oylaması aynı zamanda gerici iki kutuplaşmanın bir biçimini de pekiştirdi" dedi ve Avrupa iki kutuplaşma sistemi hakkında "ABD'de olduğu gibi, bunlar da aynı oligarşik politikanın eşit derecede iğrenç iki Avrupa varyantıdır" diye ekledi.

"Fransa'da ırkçı aşırı sağın yükselişi, özellikle PCF'nin on yıllardır anti-Leninist revizyonizmin ve sözde "Avrokomünizm "in pençesinde, Fransa'yı Atlantikçi AB'den kurtarmak ve halk direnişini sosyalizme ve işçi iktidarına yönlendirmek için tutarlı bir sınıf mücadelesi yürütmekten vazgeçmiş olmasından kaynaklanmaktadır", "Kübalılar, Vietnamlılar, Koreliler ve Çinliler sömürgecilik ağını parçaladılar ve sosyalizm, barış ve kardeşlik yolunu dayattılar" dedi.

ABD Komünistler Partisi'nden Christopher de Helalil, Washington DC merkezli dünya anti-emperyalist ortak mücadele bildirisini okudu.

Mitingin ardından Platform heyeti Diren NATO koalisyonu katılımcılarıyla birlikte Beyaz Saray'a yürüdü.

**

Dünya Anti-emperyalist Platformu'nun gençlik kanadı olan Dünya Anti-emperyalist Gençlik Platformuda 3-5 Temmuz tarihlerinde, NATO Zirvesi'ne karşı bir propaganda kampanyası düzenledi.

4 Temmuz günü Lincoln Anıtı önünde toplanan gençler "Özgür Filistin!" pankartı açtı, yoldan geçenler de gençleri "Özgür Filistin!" sloganları ile selamladı. Eylem boyunca Dünya Anti-emperyalist Platformu tarafından hazırlanan NATO karşıtı Zirve ile ilgili el ilanları dağıtıldı, Kongre Binası önünde konuşmalar yapıldı.