< "İstanbul Marmara'yı Zehirlemesin!"

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kadıköy Moda İSKİ Arıtma tesisi önünde Marmara denizinde oluşan müsilaj ve kirliliğin önlenmesi için ileri biyolojik arıtma yapılması talebiyle eylem yaptı.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu ve Kadıköy Kent Dayanışması, Kadıköy Moda İSKİ Arıtma Tesisi önünde Marmara'nın yaşaması için ileri biyolojik arıtma yapılması talebiyle eylem gerçekleştirdi.

"Marmara Ölüyor Hala ‘Kanal Yapacağım' Diyor Ya Kanal Ya Marmara", "İstanbul Marmara'yı Zehirlemesin! İleri Biyolojik Arıtma İstiyoruz" yazılı pankartlar açılan eylemde "Orman ve tarım alanlarını betona boğacak; yaban hayatını, su havzalarını ve Marmara'yı yok edecek rant projesini kabul etmiyoruz" denildi.

Marmara Denizi'nde son haftalarda oluşan müsilaj ve kirlenmeye dikkat çekilerek bölgeye ileri biyolojik arıtma tesisi yapılması istendi.

Eylemde Kadıköy Kent Dayanışması ve Ya Kanal Ya İstanbul adına açıklamalar yapılan eylemde HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist silahlı saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesi de protesto edilerek "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganı atıldı.