İşkencedere’de Jandarma Saldırısı Ve İşkenceli Gözaltı

Rize’nin İkizdere ilçesinde İşkenceder Vadisi’nde, Cengiz İnşaatın taşocağı talanına karşı mücadele eden köylülere jandarma biber gazıyla saldırdı. Altı kişi işkenceyle gözaltna alındı.

Cengiz İnşaat'ın Rize’nen İkizdere ilçesinde İşkencedere Vadisi'nde taş ocağı açma girişimine karşı halkın mücadelesi günlerdir devam ediyor. Jandarmanın tüm engellemelerine karşın köylüler iş makinelerine bir kez daha engel oldu. Bu kez köylülere jandarma biber gazıyla saldırdı.

Rize İkizdere'de İşkencedere Vadisi'nin Cengiz İnşaat'ın taş ocağı için tahrip edilmesine karşı mücadele eden köylülerin evleri ve arazileri, jandarma tarafından ablukaya alındı. Günlerdir verdikleri mücadeleyle jandarmayı arazilerinden çıkaran köylüler yolların kapatılması üzerine iş makinesinin çalışma yürüttüğü vadiye patika yollardan giderek ulaştı.

İkizdereli bir köylü, ''Pazar günü sabahın erken saatlerinde hiç izin olmadan evlerimizin içine kadar giren devletin jandarmaları, halkı koruyacağına şirketin korumalığını yapmaktadır. Ey devletin görevlileri, neredesiniz, insanların yaşam alanlarına giriyorlar, nasıl bir hukuksuzluktur" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Barikat önünde tüm Türkiye'ye seslenen başka bir köylü, "Bize hak vermeniz yeterli değil, bir şey yapın! Eğer bir şey yapılmazsa ve biz burayı kaybedersek, bu doğa yok olursa herkes kaybeder" dedi.

Ormandan geçerek yol üzerinde bekleyen kadınlardan biri jandarma saldırısında fenalaştı. "Biz buraya ölmeye geldik. Çek askerini geri" diye jandarma komutanına seslenen köylüler geri adım atmadı. Bir köylünün "Komutan, bu ormanı size yok ettirmeyeceğiz!" diye seslendiği anların görüntüleri Av. Yakup Okumuşoğlu'nun hesabından paylaşıldı.

Jandarma köylülere saldırarak, İkizdere Dernekleri Federasyon Başkanı Ziya Yıldırım'ın da aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Köylüler, "Nefesimizi, ekmeğimizi korumaya geldik" diyerek nöbetlerini sürdürüyorlar.