< “Verusa Erbaa’dan Defol!”

Erbaa, Boğalı ve Sakarat köylüleri yaylalarında altın ve bakır madeni aramasıyla yapılacak doğa talanına karşı İstanbul Sarıyer'deki maden şirketi genel merkezi önünde eylem yaptı.

Tokat'ın Erbaa, Boğalı ve Sakarat yaylarında yapılan siyanürlü aramaya karşı Doğama Dokunma Platformu, maden şirketi Verusa'nın İstanbul'daki genel merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Verusa Erbaa’dan Defol" yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık  "Havama, Suyuma, Yaylama Dokunma", "Verusa Erbaa’dan Defol" sloganları atıldı.

Platform adına açıklamayı Keçeci Köyü Derneği üyelerinden Selinay Can okudu. Yapılan açıklamada altın-bakır madeni aramasını Verusa Holding’in yaptığı ifade edildi.

Yapılan arama çalışmalarında 3,95-12,54 gram altın buldunduğu ve bu projenin ruhsatını da bu amaçla almış olduklarını belirten şirketin yaylalara girip çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

"Önümüzdeki günlerde sondaj makinalarını getirerek 20 bin dönüm alanda yaşam alanlarımızı, yaylalarımızı delik deşik edecekler” diyen Can, Verusa Holding’e seslenerek , “Seni yaylalarımızda istemiyoruz, senin pis işine, kirli altınına ihtiyacımız yok. Bizim yaylalarımız ve ovalarımızda yetişen ürünlerimiz bizim altınlarımızdır” dedi.