Biyogaz Enerji Santrali kurulmasına karşı mücadele eden Çapaklı köylülerine yine jandarma saldırdı. Çok sayıda köylü gözaltına alındı.

Manisa Salihli'deki Çapaklı köyünde kurulması planlanan ve mahkeme süreci devam eden Biyogaz Enerji Santrali tesisine karşı mücadele eden köylülere jandarma saldırdı. Çok sayıda köylü darp edilerek, sürüklenerek gözaltına alındı.

Biyogaz Enerji Santrali kurulmasına ilişkin henüz mahkeme süreci devam ederken, şirkete ait kamyon ve iş makinelerinin sahaya gelerek yine çalışmalara başladı.

Bunun üzerine, gerek Salihli ve gerekse Çapaklı halkı, tesisin kurulmak istendiği sahaya gelerek bu yasa dışı çalışmaların derhal durdurulmasını istemişti.

Konuyla ilgilenen Salihli Kaymakamı, Mahkeme kararına kadar çalışmaların durdurulacağını açıklamasında bulunmuştu. Fakat bu açıklamaya karşın şirket, yeniden iş makineleri ile gelerek yol yapım çalışmalarına başladı.

Bunun üzerine tesisler alanında toplanan halk, sloganlar atarak, bu çalışmaların yasa dışı olduğunu, mahkemenin henüz karar vermediğini belirterek çalışmaları durdurmak istedi.

Jandarma ise şirket yetkililerini uyarıp çalışmaları durdurmasını istemek yerine halka saldırarak birçok kişiyi darp ederek yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.