Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde demir madeni arama çalışmaları yürüten Fimar Madencilik şirketi yöneticisi  köylüleri tehdit etti.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Ağıl köyü’nün Kızıltepe mevkiinde demir madeni arama çalışmalarına başlayan ve köylülerin eylemiyle karşılaşan Fimar Madencilik isimli şirketin yöneticisi, köylüleri "200 tane asker yığarım buraya" diyerek tehdit etti. Daha sonra asker köye geldi.

İlçedeki birçok köy derneği ve muhtar olayı yargıya taşıdı ancak maden şirketi faaliyetlerini sürdürdü.

Kemaliye halkının karşı birliğini kırmak isteyen Fimar Madencilik şirketi, köylüleri “Buraya 200 tane asker yığarım” sözleriyle tehdit etti.

Olay Kemaliye Dayanışması isimli bir Twitter hesabından , “200 asker yığarım diye köylüyü tehdit eden madenci bu cesareti nereden alıyor? Ülkenin askerini artık kendi halkına tehdit unsuru olarak kullanan bu maden şirketine kim dur diyecek” ifadesiyle  duyuruldu. 

Daha sonra attıkları bir başka tweette ise “Ve askeri yığar… Asker an itibariyle Ağıl Köyünde. Madenciler çalışmalara başladı” denildi.

Ağıl Köyü adlı hesaptan yapılan paylaşılan bir videoda ise köylülerin  “Sadece 4 sondaj ile yıllardır akan canlıları besleyen çeşmeyi kuruttunuz. Yaptığınız bütün çalışmalar doğamıza hayatımıza zarar veriyor. Ellerinizi topraklarımızdan çekin” tepkisi yer alıyor.