Kazdağları’nı savunmak için otobüslerle Çanakkale’ye giden doğa savunucularına Gelibolu’da polisler ve jandarmalar saldırdı. 9 kişi gözaltına alındı.

Çanakkale Valiliği, Kanadalı şirket Alamos Gold’a karşı verilen Kazdağları'nda süren "Su ve Vicdan Nöbeti'nin yıldönümü öncesinde kentteki eylemlerin 31 Temmuz'a kadar yasakladığını duyurdu. Valilik, yasağa gerekçe olarak koronavirüs salgınını ve 7 Temmuz’da Gelibolu Yarımadası’nda çıkan orman yangınını gösterdi.

Çanakkale’de Kazdağları ve Saros Körfezi’ndeki doğa talanını engellemek için bir araya gelen doğa savunucuları, Gelibolu Jandarma Komutanlığı tarafından alıkonuldu. GBT bahanesiyle kimlikleri alınanlarak saatlerce bekletildikten sonra, polis ve jandarma saldırısına uğradı. Saldırıda 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Çanakkale Valiliği 31 temmuz 00.00’a kadar eylem, gösteri ve yürüyüşlerin yasakladığını duyurdu. Karar, binlerce ağacı kesen Kanadalı şirket Alamos Gold ve yerli ortağı Doğu Biga Madencilik’e karşı başlatılan Kazdağları'nda başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nin yıldönümü öncesinde alındı. Kazdağları'ndaki doğa katliamına karşı mücadele eden yöre halkı ve çevre örgütleri yarın Çanakkale’de bir araya gelecekti.