Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde  su kesintisi sorunu 4 gün sonra kadınların yol kapatma eylemi üzerine giderildi. 

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Sosyal Konutlar’da, 4 gün devam eden su kesintileri, hava sıcaklığının 48 dereceye çıkmasıyla yurttaşları salgın karşısında savunmasız bıraktı. Kesintiler nedeniyle ihtiyaçlarını hazır su ile karşılayan yurttaşlar, kesintilerden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ve konut idaresini sorumlu tuttu.

Yurttaşlar, su kesintisine ilişkin her gün DİSKİ’yi aradıklarını, ancak sorunun çözülmediğini belirtti. Bunun üzerine su sorunu, dün gece saatlerinde gelen DİSKİ ekiplerince pompa arızasının gidermesiyle çözüldü.

Diyarbakır’da 4 gündür su kesintisi yaşanan konutlarda oturan kadınlar, dün gece karayolunu taşlarla trafiğe kapattı.

4 Gündür suyun akmaması üzerine kadınlar, sosyal konutların 200 metre yakınında bulunan karayolunu taşlarla trafiğe kapattı.

Olay yerine gelen polisle bir süre tartışan kadınlar, birçok kuruma başvurduklarını ancak kendilerine cevap verilmediğini vurguladı. Daha sonra olay yerine emniyet amiri gelerek kadınları, valiliğe yazılı olarak başvurmaları gerektiğini ileri sürdü. Yolu trafiğe kapatmanın izinsiz eyleme girdiğini, tek tek dilekçe yazarak başvurmaları gerektiğini aktararak, kadınların dağılmalarını istedi.

Kadınlar, dilekçe ile başvuru yapacaklarını ancak en kısa sürede suyun akmaması halinde yeniden eylem yapacaklarını vurguladı. Kadınların dağılmasının ardından kısa bir süre sonra suyun aktığı belirtildi.