Manisa Salihli’de Biyogaz Santrali’nin yapımına karşı direnen çiftçiler gözaltına alındı.

Manisa Salihli’de Çapaklı’da kurulması planlanan Biyogaz Santrali’ne karşı direnen çiftçiler gözaltına alındı.

Santrali yapmak isteyen şirkete ait iş makinalarının araziye girmemesi için yolu kapatan 150 kişiye jandarma saldırdı. Saldırıda 6 kişi gözaltına alındı.

Dört gündür mücadele çiftçiler 5. günde jandarmanın saldırısına uğradı.

Mahalle sakinlerinin avukatı ve Salihli Çevre Derneği Başkanı Seçil Ege Değerli, Biyogaz Santrali'nin yapılması için Manisa Valiliği tarafından verilen ‘ÇED gerekli Değildir' kararının iptali için Manisa İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını belirtti.

Manisa İdare Mahkemesi'ne açılan iptal davası için önce keşif yapıldığını ve sonra bilirkişi raporlarının beklendiğini ifade eden Avukat Değerli, karar beklenmeden şirketin iş makinalarını araziye sokmaya çalıştığını söyledi.

Avukat Değerli şu bilgileri aktardı:

* 15 Temmuz günü şirketin santral alanına yol yapmaya başladığı görüldü, halk bu usulsüz, hukuksuz faaliyete karşı Salihli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

* Ancak halen şirket çalışmalarını devam ettirmeye çalışıyor. Bu konuda mahalle sakinlerimizin direnişi sürüyor. Ama firmanın kanun tanımaz tavırlarına devletimizde ortak olmaya çalışıyor.

* Kaymakamlıkla yaptığımız görüşmede bize dava sonuçlanana kadar iş makinelerinin alana sokulmayacağı sözü verildi. Ancak gördük ki iş makineleri jandarma nezaretinde santralin yapılacağı alana sokulmaya çalışılıyor.

* Bu hukuksuzluk ve kanun tanımamazlıktır. Şimdi de haklı mücadeleleri için direnen mahalle sakinlerimiz jandarmayla karşı karşıya geliyor ve bazı üreticilerimiz gözaltına alınıyor. Bu konuda hukuksal mücadelemiz sürecektir.