6 Temmuz sabah saatlerinde, güne Başakşehir Belediye’sinde görevli olan zabıtaların 7 gün içinde evlerini boşaltmalarını tebliğ eden tebligatla uyandı Güvercintepeli gecekondu sakinleri. Korkunç bir güne başlama hali. Kimse güne böyle başlamamalı. 7 gün içinde evlerinizi başınıza yıkacağız ama, #evdekaltürkiye, nasıl olacak bu salgın günlerinde…

Aynı zamanda İBB’nin yürüttüğü yol kamulaştırması devam ederken, Başakşehir Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü’nden gelen bu tebligatlar neyin nesi. Anlamakta güçlük çekiyoruz. Son günlerde epey tantanalı bir açılışla İstanbul’a ve bölgeye özenle deklare edilen Başakşehir Kent Hastanesi-Japon ortaklara yapılan jest sebebiyle ÇAM-SAKURA Kent Hastanesi’ne geçici bağlantı yolu yapmak istiyor İlçe Belediyesi. Lakin “geçici” ifadesine dikkatinizi çekmek istiyoruz; zira bunun bir de kalıcısı var. O da İBB’nin halen kamulaştırmasını bitiremediği için henüz başlayamadığı Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlanması planlanan otoban. Lakin kamu yararı gözetildiği iddia edilen bu yollar Güvercintepe’de yaşayan bizler için yapılmıyor orası kesin. Çünkü; yol yapacağım 7 gün içinde sorgusuz sualsiz “evini boşalt yoksa belediye eliyle biz boşaltırız” diye tehdit ediliyoruz resmen bugün elimize geçen tebligatlarla.

Bu işin şu anki girizgahı, şu an böyle bunu sizlerle de paylaşmış olalım. Zira bu girizgahı sunanlara, bizlerin gelişme olarak sunacağımız yanıtta gecikmeyecek. Yok öyle 7 gün içinde evini boşalt tehditi. O yol, yetkili kurum ister ilçe belediyesi, ister büyükşehir belediyesi olsun bizler izin vermiyorsak öyle kolay kolay yapılamayacak. Bir tarafı Kanal projesi ile kentsel yıkım tehditi altında, bir tarafı en ufak belediyecilik hizmetinden mahrum bırakılıp evlemizin üzerinden duble yollar geçirilmek suretiyle başımıza yıkılmak isteniyor.

Yol-Kanal Bahane Kentsel Yıkım Şahane! “Gecekondulara Savaş Saraylara Barış Olmayacak” hikayenin devamı. Gelişmeleri paylaşacağız.

Dayanışmayla Kalın.

Başakşehir - Bayramtepe Dayanışma Ağı