İmam Hatip İstemeyen Velilerden Eylem

İzmir’de çocuklarının eğitim gördüğü okul  bünyesinde İmam Hatip açılmasına karşı çıkan veliler, topladıkları 10 bin 431 imzayı Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdi. 

İzmir'in Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi’ndeki tek ortaokul olan Milli İrade Ortaokulu’nun bünyesinde geçtiğimiz yıl açılan İmam Hatip Ortaokulu, yeterli sayıda öğrenci bulunmaması nedeniyle eğitim öğretime geçmemişti. Mahalledeki cami imamlarının baskısı ile bu yıl yeniden sınıf açılması üzerine topladıkları imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim eden ancak sonuç elde edemeyen veliler, bu kez seslerini başlattıkları imza kampanyası ile Milli Eğitim Bakanlığı’na duyurma çabasında.

Karşıyaka İskele karşısında bir araya gelen öğrenci velileri, buradan Karşıyaka PTT binası önüne kadar yürüdü. Tepkilerini taşıdıkları "Okuluma çocuğuma dokunma” pankartı ve "Medrese değil, okul istiyoruz", "Laik bilimsel eğitim istiyoruz" "Çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin" dövizleri ile gösteren veliler adına Hatun Taş açıklamada bulundu.

Çocukların eğitim gördüğü okulun çok yakınlarında bir İmam Hatip Ortaokulu varken, çocuklarının okul bünyesinde İmam Hatip sınıflarının açılmasıyla tekli eğitimden ikili eğitime geçtiğini belirten Taş, "İmam Hatip Ortaokulu sınıfları ortalama 15’er mevcutlu iken, ortaokul sınıflarının mevcudu ortalama 40’a çıkmıştır. İki okul öğrencileri arasında husumetler baş göstermiş ve bu durum çocukların okuldan soğumasına ve derslerindeki başarıların düşmesine neden olmuştur" dedi.

Çocuklarına yaşatılan bu mağduriyetlerin ve sıkıntıların bir an önce son bulması talebiyle MEB’e gönderilmek üzere bir süre önce imza kampanyası başlattıklarını belirten Taş, "İzmir halkının 10 bin 431 imzayla verdiği destekle sesimizi Milli Eğitim Bakanı’na duyurmak istiyoruz. Umuyoruz ki, Sayın Bakan sesimizi duyar ve çocuklarımızın yaşadığı mağduriyete diğer yetkililer gibi duyarsız kalmaz. Mücadelemizin bir parçasıdır ve mücadelemizi hukuki ve siyasi alanda da sürdüreceğiz" diye belirtti.

Taş, yine laik, bilimsel, parasız eğitim için verdikleri mücadelede 10 bin 431 imza ile destek olan İzmir halkına, Veli Der Karşıyaka Şubesi’ne, İzmir Barosu’na, Karşıyaka Kent Konseyi’ne, Eğitim Sen’e, Eğitim İş’e ve diğer demokratik kitle örgütlerine teşekkür  etti. 

Bu mücadelenin sadece Milli İrade Ortaokulu’nun geri kazanılması meselesi olmadığını vurgulayan Taş, mücadelelerinin laik, bilimsel, parasız, çocuklarının aydınlık geleceği için verilen bir mücadele olduğunun altını çizdi. 

Veliler, açıklama sonrası topladıkları 10 bin 431 imzayı MEB’e postaladı.