Gökçebey ilçesinde kurulması planlanan katı atık tesisini istemeyen ilçe halkı demokratik kitle örgütleriyle birlikte yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

ZONGULDAK – Zonguldak’a bağlı Gökçebey ilçesinde bir firma tarafından kurulması planlanan Biyokütle Enerji Sanayi ve Katı Atık Yakma Tesisi’nin ilçelerinde istemeyen halk, belediyeler ve demokratik kitle örgütleri dün (22 Aralık) ilçede yürüyüş ve basın açaıklaması gerçekleştirdi.

Gökçebey İstasyon’unda başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na yapıyan yürüyüş sonrasında konuşan demokratik kitle örgütlerinden temsilciler konuşmalar yaptı. “Gökçebey ilçemizde bu tesisin kurulmasını istemiyoruz. Gelecekte kanser illeti ile mücadele vermekte istemiyoruz. Yeşil ilçemizi birilerinin para kazanması için yok ettirmeye asla izin vermeyeceğiz. Tesisi kuracak kişilerin ‘İş istihdamı sağlayacağız’ sözleri bizleri kandıramayacaktır. Bizler şimdiden bu tesise karşı çıkmazsak yarın çok geç olacaktır. Biz ilçe olarak Bir Çatalağzı ve diğerleri gibi olmak istemiyoruz”diyen demokratik kitle örgütleri katı atık tesisini ilçelerinde istemediklerini belirtti.

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ise, “Bu tesisin kurulması için benim destek verdiğim söylentiler asla doğru değildir. Tam aksine bu katı atık tesisinin ilk ben karşısına çıktım ne pahasına olursa olsun bu tesisin burada faaliyet göstermesine asla müsaade etmeyeceğim bu böyle biline” açıklamasında bulundu. Gökçebey halkının yürüyüşü sırasında geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.