Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Karaağız köyünde yapılması planlanan biyokütle enerji santraline karşı çıkan köylülerin, inşaatın başlaması için önlem almaya gelen jandarmaya tepkisi üzerine jandarma köyden ayrıldı.

BURSA - Büyükorhan İlçesi Karaağız köyünde yasal izinleri alınan ve inşaatına başlanmak istenen biyokütle enerji santraline köylüler karşı çıktı. Köylüler 40 gündür şantiyede 24 saat nöbet tutarak inşaatın yapılmasına karşı çıkıyor.

 

Köylülerin Yoğun Tepkisi Üzerine Jandarma Köyden Ayrıldı. Bursa Valiliği'nin görevlendirdiği  sağlık, hayvancılık, orman ve çevre konusunda sorumluların bulunduğu heyet ile köy meydanında cumartesi günü yapılan görüşmede sert tartışmalar yaşanmıştı.

Karaağız köyüne bu sabah gelen jandarma ekipleri inşaatın başlatılması için çevrede önlem aldı, Buna karşı çıkan köylüler tepki gösterdi. Bazı köylüler ise sinir krizi geçirdi.

 Köylülerin istemediği biyokütle enerji santrali inşaatının başlaması için önlem alan jandarma ekipleri, gelen tepki nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldı.

 

'Şirketin Değil Köylünün Yanında Olsunlar'

Köylüler adına konuşan Karaağız Köyü Derneği Başkanı Hayri Sönmez ise, direnmeye devam edeceklerini, can yanmadan projenin iptal edilmesini istediklerini söyledi. Sönmez, "Cumartesi günü valinin görevlendirmiş olduğu heyet köyümüze geldi değerlendirme yapılıp valiliğe rapor halinde sunulacağı bize söylendi. Maalesef bugün de bu raporun hazırlanmasına gerek kalmadan aceleyle Karaağız köyüne iş makineleriyle, çevik kuvvetle, şirket yetkilileriyle beraber köyümüze baskın yapıldı. Bunu duyunca toplandık. Bize kadınlara müdahale edildi. Valiliğimiz ne kadar bu konuyu yakından izliyor bilmiyoruz ama valiliğimizin bu konuya, bu köyde herhangi bir can yanmadan müdahale etmesini bekliyoruz. Şirketin değil köylünün yanında olsunlar. Bu köye gelip bu santrali yapamayacaklar. Köy halkı kararlı. Temel atmaya gelindi, mücadele ettik, askeri geri çektiler. 24 saat nöbet tutmaya devam ediyoruz" dedi.