ABD ve NATO, Rusya ile savaş tehdidinde bulunurken ve Ukrayna devletini Donetsk ve Lugansk'taki Donbass Halk Cumhuriyetlerini işgal etmeye zorlarken, Struggle-La Lucha, Donbass'ta yaşayan anti-faşist aktivistlerin uluslararası savaş karşıtı harekete yönelik yayınladığı bu mesajları paylaşır.

Alexey Albu, Ukrayna rejimi tarafından yasaklanan, Marksist ve anti-faşist bir örgüt olan Borotba (Mücadele) örgütünün Donbass koordinatörüdür. Albu, 2 Mayıs 2014'te Ukraynalı Neo-Nazilerin Sendikalar Evi'ni ateşe vererek yaklaşık 50 kişiyi öldürdüğü Odessa katliamından sağ kurtuldu. Albu daha sonra ölüm tehdidi altında sürgüne zorlandı. Albu’nun mesajı şöyle:

“Merhaba sevgili arkadaşlar!

Batılı ülkeler medya aracılığıyla bir histeri uyandırmaya çalışıyor, Ukrayna’dan diplomatlarını tahliye ediyor, Ukrayna Neo-Nazi hükümetine askeri eğitmenler, silahlar ve mühimmat gönderiyor.

Şimdi sağcı radikal gruplar Ukrayna'nın her yerinde seferberlik ilan ettiler ve cephe için gönüllüler topluyorlar.

Ayrıca Transdinyester ve Moldova'dan da rahatsız edici haberler alıyoruz, bölgeye askeri teçhizat da transfer ediliyor ve Tiraspol ile Kişinev arasındaki müzakereler de çıkmaza girmiş durumda.

Bütün bunlar, halkın yoksullaşmasının eşi görülmemiş bir şekilde arttığı, temel hizmet maliyetleri ve fiyatlarının yükseldiği, bir altyapı krizinin ve Ukrayna'daki birçok insanın kışın ortasında enerjiye ulaşamadığı bir ortamda gerçekleşiyor.

Başkan Zelensky için savaş bir kurtuluş olabilir, bunun için Rusya'nın her şeyden suçlu olduğunu söylemesi yeterli olacaktır.

Eylemlerinizde yer alan diğer yoldaşlarla birlikte hükümetinizden Ukrayna'nın neo-faşist rejime yardım göndermemesini talep ederseniz minnettar olacağız, çünkü bu para ülke içindeki sosyal sorunları çözmek için kullanılabilir.

Ayrıca tüm yoldaşların Donbass'ın artık eskisi kadar zayıf olmadığını bilmesini istiyorum. Ve Odessa, Kharkov, Zaporojnye, Nikolayev ve Ukrayna'nın diğer şehirlerinden anti-faşistler elleri kolları bağlı oturmuyorlar, onlar da gelecek için çok sıkı hazırlanıyorlar.

Dayanışmanız için içtenlikle teşekkür ederiz! Barışın, eşitliğin ve gelişmenin dünyamıza geleceğini gerçekten umuyoruz!

En içten kızıl selamlar!”

Alexey Albu, Borotba


Donetsk Halk Cumhuriyeti Komünist Partisi'nin mesajı ise şu şekilde:

“Sevgili yoldaşlar!

Donetsk Halk Cumhuriyeti Komünist Partisi adına, Donbass halkıyla dayanışmanız için içtenlikle teşekkür ederiz.

Bugün ABD emperyalistlerinin, müttefiklerinin ve uydu devletlerinin sorumsuz eylemleri, dünyayı bir kez daha küresel bir silahlı çatışmanın eşiğine getirdi. Tüm ülkelerin ilerici güçleri, bir felaketi önlemek için çabalarını birleştirmelidir!

Uluslararası anti-emperyalist cephenin kilit unsurları olan Donbass Halk Cumhuriyetleri, Suriye, Venezuela, Kuzey Kore ve Küba şimdi özellikle zor durumda. Bu devletlerin her biri, her an emperyalistlerin kapsamlı bir saldırısına maruz kalabilir.

Bugün özellikle emekçilerin uluslararası dayanışmasını güçlendirmek ve mevcut zor durumu daha adil bir topluma doğru ilerlemek için kullanmak önemlidir. Desteğinizi çok takdir ediyoruz ve yabancı yoldaşların mücadelemize yüklediği beklentileri karşılamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Ortak bir amacımız var. Zamanımızın en yakıcı sorunları ancak dünya çapında gerçekleşecek küresel sosyalist dönüşümler yoluyla çözülebilir!

Yaşasın Uluslararası Anti-Emperyalist Dayanışma!

En içten dileklerimizle...”

Donetsk Halk Cumhuriyeti Komünist Partisi Merkez Komitesi


Struggle La Lucha sitesinden çevrilmiştir.

Çeviri Kolektifi