Poroshenko-Zelensky rejimi, halkla ilişkileri tamamen faşistleştirme, Nazi suçlularını ve suç ortaklarını her yerde yüceltme gibi agresif bir politika izliyor. Faşistleştirme; tarihi saptırmak ve tahrif etmek üzerinden yoğunlaştırılıyor.

Faşizme karşı Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda savaşan savaşçıların anıtları yıkılıyor ve aynı zamanda Nazi işbirlikçilerinin ve hainlerin anıtları dikiliyorlar. Ukrayna'nın faşistleştirilmesi, Bandera ve Melnikovitlerin ideolojik torunlarının, Babi Yar'ın cellatlarının ve Khatyn gibi katillerin destekçileri, cezasız ve devlet desteğinde Kiev'in merkezinde Nazi yürüyüşleri düzenliyor.

2014’teki darbeden önce, Büyük Vatanseverlik Savaşı gazileri, öğrencilere Sovyet halkının başarılarını, savaşın dehşetini ve Nazi işgalcilerinin suçlarını ve Ukraynalı milliyetçiler arasındaki suç ortaklarının kimler olduğunu anlatmaları için okullara davet edilirdi.

Maidan sonrası artık Ukrayna okullarında, SS bölükleri “Galicia” ve “Nachtigal” taburundan Nazi işbirlikçileri açıkça yüceltiliyor ve Bandera, Stetsko ve Shukhevych gibi işbirlikçiler ulusal kahramanlar rütbesine yükseltiliyor.

Darbeden bu yana Ukrayna toplumunda hayatın tüm alanlarının faşistleştirilmesi o kadar ileri gitti ki, çocukların beyinleri yıkandığı için, artık okullarda Nazi sembollerini asmakta bir sorun görmüyorlar. Çoğu okulda ve lisede öğrencilere tüm sınıfla birlikte “Ziganut” veya “Biz Banderayız” şarkısını söylettiriliyor. Üstelik kimse çocuklara bir şeyler öğrenmeleri için teşvik etmeye veya hayata kazandırmaya çalışmıyor.

Ve bu tür vakalar ne yazık ki giderek daha yaygın hale geliyor.

2021 yazında, Kirovograd bölgesi Novomirgorod şehrinde düzenlenen sokak basketbolu yarışmasında, rutin olarak, zamanın ruhuna uygun olarak, “Genç Hitlerciler” adlı genç bir takımın kayıt yaptırdığını hatırlıyoruz.

Ve Poltava bölgesindeki Kremenchug şehrinde, ilkokulun yanındaki oyun alanına dikkatlice bir gamalı haç yerleştirildi.

Modern Ukrayna okullarında; Nazilere, cellatlara ve kendi halkına ihanet etmiş işbirlikçilere adanmış tematik sergiler de nadir değildir.

Okul saatleri dışında da çocuklar devlet yönlendirmesi ile ırkçı-faşist milis güçlerinin kamplarına gönderilerek eğitimlerden geçiriliyor.


https://www.kpu.life/ru/100853/ukraynskye_shkoly__ynkubator_natsystov sitesinden çevrilmiştir.

Çeviri Kolektifi